Camavinga első klubja nagyot profitálhat a játékos átigazolásából

Eduardo Camavinga Európa egyik legkeresettebb fiatalja, jelenleg mindenki róla beszél. A szemtelenül fiatal, 17 éves tehetség a Rennes csapatát hagyhatja el a Real Madrid kedvéért.

A középpályás akár 60 millió euróért költözhet a spanyol fővárosba, a lehetséges transzfernek pedig a szerény körülmények között működő francia kiscsapat, az AGL Drapeau Fougéres is örülhet majd.

Camavinga ennél a klubnál játszott először versenyszerűen, 7 és 11 éves kora között szerepelt az együttesben, mielőtt a Rennes-hez szerződött. Ezt követően felgyorsultak az események, 16 évesen már az első csapatban debütált, aláírva első profi kontraktusát, ami – legalábbis elméleti síkon – 2022-ig köti jelenlegi klubjához.

A Fougéres számára egy leendő átigazolás igazi örömünnep lenne: a gárda háromszázezer euróból gazdálkodik, Michael Linhoff klubelnök szerint pedig a transzfer összegének egy százalékára jogosultak egy privát szerződés alapján, amit 2013-ban kötöttek a játékos jelenlegi együttesével.

Ez azt jelenti, hogy ha Camavinga 60 millió euróért másik csapathoz igazol, a Fougéres számlájára hatszázezer euró plusz kerül, ami a jelenlegi költségvetésük kétszerese.

A francia labdarúgó-szövetség szerint a kiscsapat már kapott egy bizonyos összeget akkor, amikor a tehetséges középpályás aláírta első profi szerződését. A képzési jogokat figyelembe véve azonban ennek a nevelőegyesületnek nem járna semmi. Ez azért lehetséges, mert az átigazolási díj öt százaléka illeti meg azt a klubot, amelyik kinevelte a játékost, azonban ez 12-23 éves korára vonatkozik.

Camavinga 11 esztendős volt, amikor a Rennes-hez csatlakozott, így náluk marad ez az öt százalék is, amennyiben a középpályás a Real Madridhoz igazol. A fiatal tehetség egyébként rendkívül hálás első klubjának és Fougéres városának is, mindössze egy éves volt, amikor a szüleivel ide menekültek az Angolában dúló polgárháború elől.

Eduardo Camavinga

Ez azt jelenti, hogy a most 17 esztendős játékosnak három útlevele van: egy Kongóból, ahonnan a szülei származnak; egy Angolából; egy pedig Franciaországból, ahol nemrégiben elfogadták a honosítási kérelmét, így megakadályozva, hogy az előbbi két válogatott valamelyikében szerepeljen. Camavinga a francia U21-es válogatottba már kapott meghívót tavaly novemberben.

Az Ouest France-nak adott nyilatkozatában a tehetséges középpályás egyértelművé tette, hogy mennyire fontosak számára a gyökerei és azzal viccelődött, hogy a Fougéres csapatától fog visszavonulni.

„Ingyen fogok odaigazolni, hogy visszavonulhassak” – mondta. „Azt szeretném, hogy ismét almalevet kapjak a meccsek után. A közösségi felületeken láttam, hogy Pierre-Yves David edző 2022-ig meghosszabbította a szerződését.”

Camavinga szülei sokat szenvedtek, az életük minden percét arra áldozták, hogy fiuk jobb körülmények között nőjön fel, a játékos pedig elárulta, hogy mi a titka jó teljesítményének.

„Szeretek futni a többiekért, vagy édesanyám meghúzogatja a fülem” – jegyezte meg.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK