Unai Emery: Mbappé egy új korszakot nyithat a Real Madrid történelmében

Unai Emery-nek nincs kétsége afelől, hogy a PSG sztárja, Kylian Mbappé képes egy új fejezetet nyitni a Real Madrid történelmében, amennyiben a spanyol fővárosba költözik.

A francia tehetségben megvan az, ami egy új éra megalkotásához szükséges, Párizsban pedig nem érezheti teljesnek a sikert az Arsenal korábbi menedzsere szerint. Mbappét sokszor boronálták már össze a királyi gárdával, szerződése pedig 2022-ben jár le. Emery a 2017-2018-as szezonban dolgozott együtt a fiatal támadóval, ekkor együtt hódították el a francia bajnoki címet, de megnyerték a ligakupát és a Francia Kupát is. A spanyol szakember szerint egykori játékosában megvan az a tehetség, amellyel egy különleges időszakot kreálhat a Real Madridnál, amennyiben úgy dönt, hogy habfehérbe öltözik.

Öröm nézni a játékát

„Természetesen képes arra, hogy új fejezetet nyisson a Real Madrid történelmében” – nyilatkozta Emery az AS-nek. „Melyik ligát ajánlom számára? Amikor Franciaországban dolgoztam, imádtam nézni a játékát és örültem, hogy első kézből láthatom. Amikor Angliába kerültem, annak örültem volna, ha a Premier League-ben láthatom. Ha pedig visszatérek Spanyolországba, akkor remélem, hogy a LaLigában fog futballozni.”

Kylian Mbappé

A fiatal sztár már három alkalommal hódította el a bajnoki címet a PSG-vel – egyszer pedig a Monacóval – a válogatottal pedig 2018-ban világbajnokságot nyert Oroszországban. Habár Emery úgy véli, a támadó boldog a francia fővárosban, véleménye szerint bizonyos szempontból hiányérzete is lehet a francia tehetségnek.

„Biztos vagyok abban, hogy a PSG megad neki mindent, amit csak lehet, de elképzelhető, hogy valamit nem fog tudni. A Real Madrid pedig azt kínálhatja számára, amit a PSG nem tud. Szerencsések vagyunk, hogy nálunk van a világ két legjobb csapata – a Real Madrid és a Barcelona – és személy szerint azt szeretném, hogy továbbra is náluk játszanának a legjobb játékosok.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK