Figo: Nehéz döntés volt elhagyni a Barcelonát

A portugál legenda a Real Madridba igazolásáról és korábbi csapattársairól beszélt egy interjú során.

Az, hogy a Real Madridért elhagyja a Barcelonát, nem volt könnyű döntés Luís Figo számára. A portugál klubváltása akkoriban nagy port kavart, de most ismét szóba került az eset, így maga Figo mondta el, hogy miért cserélte le a Camp Nou-t a Bernabéura.

Fontos, de egyben rendkívül nehéz döntés is volt ez” – mondta a korábbi kiváló középpályás egy interjúban. 

Figo

„Elhagytam a várost, amely olyan sokat adott nekem, és ahol rendkívül jól éreztem magam. De ha nem érzed, hogy elismerik a munkádat, és van egy ajánlatod egy másik klubtól, akkor elgondolkozol.”

A rengeteg tehetséges játékos közül, akikkel együtt játszott, Figo kiemelte Raúl Gonzálezt, akinek győzni akarása mindenki másénál erősebb volt. A páros a Real Madridban játszott együtt, és a spanyol mély benyomást tett a portugálra.

„Raúl igazi győztes volt” – mondta Figo. „A mentalitásának köszönhető, hogy olyan sok mindent megnyert karrierje során. Mindig tudta, hogy mit kell tennie, hogy hogyan mozogjon a pályán.”

Raúl, Figo

„Ronaldo gyors volt és erős, de Raúl esetében nagyon nehéz lenne kiválasztani a legjobb tulajdonságait. Igazából mindenből volt benne egy kicsi, mindig betalált és megteremtette a különbséget.”

Figo több nagy névvel is összefutott pályafutása során, ilyen volt Ronaldo és Zidane a Real Madridban, vagy Guardiola és Rivaldo a Barcelonában.

„Sok nagyszerű játékossal játszottam” – emlékezett vissza.

„Ronaldo, Zidane, Rivaldo, Stoichkov, Guardiola, Hierro, Verón… De ha gólszerzésről van szó, akkor mindig Raúlra voksolok.”
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK