Håland karrierje erősebben indul, mint Messié vagy Ronaldóé

Az AS hasonlította össze a norvég tehetség mutatóit a két legenda hasonló korban mutatott teljesítményével. Persze akkoriban sem Messi, sem Ronaldo nem feltétlenül a gólszerzéssel volt elfoglalva, de a statisztika mindenesetre ettől még érdekes.

Erling Braut Håland az Európa legtermékenyebb játékosának járó trón komoly várományosává lépett elő. Ezen a helyen az elmúlt bő egy évtizedben Cristiano Ronaldo és Lionel Messi osztozott. A Dortmund támadója mind a Juventus, mind pedig a Barcelona talizmánját túlszárnyalta, ha azt vizsgáljuk, hogy a két legenda ennyi idősen hol tartott. A norvég több meccset játszott, de jóval több gólt is lőtt.

Játékos Mérkőzések száma Gólok száma Gólarány
Cristiano Ronaldo 87 12 0.13
Lionel Messi 63 20 0.31
Erling Braut Håland 106 62 0.58

Amióta januárban a Dortmund játékosa lett, Hålandnak mindössze négy alkalommal nem sikerült gólt lőnie a bajnokságban. 19 évesen és 10 naposan már 62 gólnál jár 106 profi mérkőzésen. Ugyanebben a korban Ronaldo 87 meccsen 12 gólnál járt. Håland meccsenkénti gólátlaga 0.58, ami a portugál esetében akkoriban 0.13 volt.

Haaland

A Bayern München menedzsere a napokban „mohó, hatalmas és mégis nagyon agilis” játékosként jellemezte a norvégot, akinek gólra törő játéka kiemelkedő fizikummal párosulva teszi rémálommá a védők életét.

Håland azonban nem csak Ronaldót, Lionel Messit is túlszárnyalta. A Barcelona játékosa ennyi idősen 63 mérkőzésen 20 gólnál járt, 0.31-es gólaránnyal.

Játékos

Hány meccs kellett az első 62 gólhoz?

Cristiano Ronaldo 233
Lionel Messi 132
Erling Braut Håland 106

Nem túl nagy meglepetés tehát, hogy a Real Madrid Hålandban látja Ronaldo hosszú távú utódját, így pedig a garanciát évi 40 gólra. A pletykák szerint létezik egy megállapodás Mino Raiola, a játékos ügynöke, illetve a Dortmund között, melynek értelmében a játékos 2022-ig Dortmundban marad, azonban ezt követően a legtöbbet kínáló klub viheti a támadót. És a Madrid biztosan ott lesz annál a bizonyos tárgyalóasztalnál.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK