Iker Casillas elárulta, mit mondott Sergio Ramosnak a Tizedik megnyerése után

A spanyol legenda egy online interjúban válaszolt a karrierjével kapcsolatos kérdésekre.

A Tizedik: „Számomra hatalmas megkönnyebbülés volt a győzelem. Nagyon örültem a szurkolók miatt. Úgy gondolom, hogy a hosszú várakozás még különlegesebbé tette. Volt jó néhány kemény évünk Európában, és végül sikerült egy ilyen fontos sikert aratnunk.”

Mit mondtál Sergio Ramosnak a döntő után? „A következőt mondtam: „Te vagy a kibas*ott vezér, és mindörökké te leszel a játékos, aki elhozta a Tizediket!!!” Aztán megpusziltam.”

Ramos és Iker

A legjobb éve kapusként: „Vicces, de az egyik legjobb idényem az volt, amelyikben nem játszottam túl sokat. A 2013-2014-es. A BL-döntős hibám ellenére összességében jól éreztem magam azon a 24 meccsen, még úgy is, hogy kevesebbet játszottam, mint kellett volna.”

Mesélj egy jó történetet: „Amikor először kezdtem el játszani, kényelmetlenül éreztem magam, amikor ordibálnom kellett a társaimmal, hogy utasításokat adjak nekik, de ez minden kapus számára alapvető fontosságú feladat. Muszáj instrukciókkal ellátni a többieket hátulról, hiszen a mi pozíciónkból belátjuk az egész pályát. De nehezen tudtam ezt az érzést levetkőzni. A csapattársaim sokat segítettek. Elmondták, hogy kiabáljak rájuk, és nem számított, hogy kivel ordítottam.”

Edzői pálya: „Van esély, hogy egyszer kipróbálom magam, bár sosem gondoltam magamra edzőként. Meglátjuk. Voltak csapattársaim, akik nagyon ellene voltak egy ilyen elképzelésnek, aztán mégis edzők lettek. Néhányan nem gondolták, hogy kommentátorként fognak dolgozni, de így lett.”

A legjobb emlék a Portónál: „A bajnokság megnyerése a 2017-2018-as idényben. Két hétig ünnepeltünk, a szurkolók és a város is nagyon élvezte az egészet.”

A szurkolók szeretete: „Nem panaszkodhatok. Mindig éreztem a sok ember szeretetét. Ha valakinek nem tetszik valami, amit korábban tettem, akkor sajnálom, de mindenkinek nem tudok megfelelni.”

Debütálás Spanyolországgal: „Rengeteg emlékem van erről. Az érkezés a stadionba, a rengeteg kamera… Nagyszerű volt. Ez volt az álmom, ott voltam, valósággá vált. Jó évem volt, Camacho pedig esélyt adott a 2000-es Eb-n.”

Spanyol játékos, aki megérdemelte volna az Aranylabdát: „Raúl, Sergio Ramos, Iniesta, Xavi…”

Iker

A három legjobb játékos a Real Madrid történetében: „Hármat nem tudnék megnevezni, de Cristiano Ronaldo és Don Alfredo Di Stéfano biztosan benne lenne.”

Kedvenc BL-döntő: „Természetesen a 2000-es döntő (a Valencia elleni 3-0). Az volt az első BL-győzelmem.”

Karrierje legjobb pillanata: „A debütálásom 1999 szeptemberében. Számomra ez volt a pillanat, ahol minden elkezdődött.”

Játszani egy másik bajnokságban: „Szívesen játszottam volna Angliában, bár 20 évvel ezelőtt az olasz bajnokság is kemény volt.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK