Asensio számára Diego Costa a követendő példa

A MARCA összegyűjtött néhány játékost, akik a múltban hasonlóan komoly térdsérülést szenvedtek, és megvizsgálta, hogy miként tudtak visszatérni a játékhoz.

Közel 11 hónap telt el azóta, hogy Marco Asensio súlyos térdsérülést szenvedett egy Arsenal elleni barátságos mérkőzésen, Washingtonban. Akkor úgy tűnt, hogy a Real Madrid támadója kihagyni kényszerül az egész idényt, de a koronavírus járvány következtében bekövetkezett szünet lehetővé tette számára, hogy a hátralévő meccseken pályára léphessen. A bajnoki idény utolsó heteiben tehát megtudhatjuk, hogy milyen állapotban is van Asensio.

A MARCA összegyűjtött néhány játékost, akik a múltban hasonlóan komoly térdsérülést szenvedtek, és megvizsgálta, hogy miként tudtak visszatérni a játékhoz.

Asensio

Diego Costa tankönyvbe illő visszatérése
Az Atlético Madrid csatárának 2011. július 27-én elszakadt a térdszalagja a jobb térdében, mely után műtéten esett át. 2012. február 5-én, 193 nappal a sérülés bekövetkezése után Costa újra pályán volt, az első 5 meccsén négy gólt szerzett a Rayo Vallecanóban, kölcsönjátékosként.

Az idény hátralévő részében mindössze két találkozót hagyott ki. Az egyiket az Espanyol ellen, eltiltás miatt, a másikat pedig anyaegyesülete, az Atlético ellen. Costa lényegében követendő példaként szolgálhat Asensio számára.

Xavi világbajnoki tervei
2005 decemberében Xavi jobb térdében szakadt el a szalag. A spanyol akkor úgy gondolta, hogy nem lesz képes pályára lépni a következő nyáron megrendezett világbajnokságon.

Végül 149 nappal később, április 30-án már pályára lépett a Barcelonában egy Cádiz elleni meccsen. A középpályás az Arsenal elleni BL-döntőben nem játszott, de az Ukrajna elleni kezdőcsapatban már ott volt.

Sergio Canales hihetetlen balszerencséje
A középpályás 171 nap alatt épült fel térdszalagszakadásából 2011 októbere és 2012 áprilisa között.

Sajnálatos módon ahogy visszatért a pályára, újra meg is sérült. Ugyanilyen sérülést szenvedett a másik térdében, ezúttal pedig 266 napot volt kénytelen kihagyni. A karrierjét mindenesetre sikerült megmentenie, hiszen azóta remekül teljesít a spanyol bajnokságban, és hazája válogatottjában is pályára lépett már.

Canales

Radamel Falceo elmulasztott világbajnoksága
Úgy volt, hogy a Tigris a 2014-es brazíliai vb egyik sztárja lesz, azonban hat hónappal a torna kezdete előtt egy francia kupameccsen elszakadt a térdszalagja.

A Monaco kolumbiai játékosa ezután kihagyta a világbajnokságot, és már soha nem lett ugyanolyan, mint a sérülést megelőzően.

Ruud van Nistelrooy elhibázott műtétje
A 2000-es Európa-bajnokság előtt a Manchester United arra készült, hogy bejelenti a PSV 24 éves sztárjának leigazolását. A két klub már megegyezett egymással a 18,5 millió eurós vételárban, de április 28-án az üzlet meghiúsult, miután a játékos jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag. Ruud ezután 309 napot töltött a partvonalon kívül, legközelebb tehát a következő év márciusában játszhatott.

Sir Alex Ferguson nem feledkezett meg a hollandról, aki így végül 2001-ben az Old Traffordon kötött ki. 

A 2000-ben elvégzett operáció azonban később visszaütött, és újabb beavatkozást kellett rajta végrehajtani 2008-ban. Ekkor Nistelrooy már a Real Madrid játékosa volt, és 10 hónapra volt szüksége a felépüléshez.

Szuper Zlatan, vagy valami hasonló
A svéd csatár jobb térdében még 2017 áprilisában szakadt el a szalag, amikor a Manchester United játékosaként az Anderlecht ellen játszott.

A csatár hihetetlenül gyorsan felépült, hat hónappal később ismét pályán volt, bár ezt követően a sérülései miatt nem sokáig maradt sem a Manchesterben, sem a Los Angelesben.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK