Az Osasuna lehet a befutó a Kubóért folytatott harcban

Az AS forrásai szerint jelenleg az Osasuna van a legközelebb ahhoz, hogy kölcsönvegye a Real Madridtól Take Kubót, aki több spanyol együttes célpontja.

A Real Madrid fiatalja, Take Kubo a nyári átigazolási időszak egyik legkeresettebb tehetsége lehet. Az AS információi szerint jelen pillanatban az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a japán az Osasuna együttesében folytatja. A másik két esélyes a játékos megszerzésére a Real Betis és a Granada, miközben a Sevilla lényegében kiszállt a küzdelemből. Bármely csapathoz is kerül végül a fiatal szélső, 5 millió eurót kell fizetnie a Madridnak a kölcsönszerződésért cserébe.

Az Ajax és a Lazio jelenleg is fennálló érdeklődése ellenére Kubo azt tervezi, hogy Spanyolországban marad, és szeretne 40 meccset játszani a következő idényben, miután nagyszerűen teljesített a Mallorcában, még úgy is, hogy a klub végül búcsúzott az első osztálytól. A japán fiatal meg van győződve arról, hogy ha majd 20 esztendősen, 70 spanyol bajnokival a lábában tér vissza a Madridba, akkor a csapat meccseinek állandó résztvevője lehet.

Kubo

A Madrid és Kubo meggyőzése érdekében az Osasuna biztosította arról a feleket, hogy a játékosnak vezető szerepet szánnak a felújított El Sadarban, a klub centenáriumi esztendejében. Jagoba Arrasate edző személye, és a klub új szerződése az Adidasszal, a Real Madrid mezszponzorával, szintén az Osasuna malmára hajtja a vizet.

Az Osasunának meg kell küzdenie a játékosért
Mindenesetre a kérők listája meglehetősen hosszú, és több első osztályú spanyol együttes érdeklődik Kubo iránt. A Granada és a Real Sociedad egyértelművé tette a Bernabéu számára, hogy szeretnék kölcsönvenni a játékost, miközben a Levante, a Celta Vigo, a frissen feljutó Huesca, a Betis és a Sevilla is élénken érdeklődik.

Ami a sevillai belharcot illeti a két andalúz csapat között, az AS forrása szerint a Betis sokkal valószínűbb opció, mint a piros-fehérek, bár a Madridnak mindenekelőtt látnia kell Manuel Pellegrini terveit. A Sevilla helyzete már nem ilyen egyszerű, lényegében az elvárásaik miatt. Kétéves kölcsönszerződést szeretnének vételi opcióval, amit a Madrid teljesen kizártnak tart.

Kubo

A nyári távozók miatt a Madrid úgy döntött, hogy hagy magának időt Kubo rövid távú jövőjének eldöntése szempontjából. Ami azonban biztos, az az, hogy a játékos nem eladó.

Irány Tokió, jogosítvány a zsebben
Kubo most visszatért családjához Tokióba, ahol jelenleg kéthetes házi karanténban van a beutazási szabályok miatt.

Mielőtt hazatért, a 19 éves srác sikeresen megszerezte a jogosítványt Madridban. Ez azt jelenti, hogy a jövőben nem kell édesanyjának, Tamikónak vinnie őt az edzésekre, amikor visszatér Spanyolországba, bárhová is vezessen a következő útja az Ibériai-félszigeten.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK