Militão: Ramos nem lesz ott a City ellen, de én igen

A brazil védő az AS újságírójával beszélgetett a Manchester City elleni mérkőzés előtt.

Mit csináltál 2019 elején, amikor megtudtad, hogy a Real Madrid akar téged?
Otthon voltam, és az ügynököm hívott telefonon. Nagyon boldog voltam. Remek érzés volt, mert ez azt igazolta, hogy nagyszerű munkát végeztem a Portónál.

Ünnepelted a hírt?
Nyugodt ember vagyok, nem igazán szoktam ünnepelni, de a Madrid a világ legnagyobb klubja. Boldog voltam és a családommal ünnepeltem.

Casillas és Pepe milyen hatással voltak a folyamatra?
Sok mindent elmondtak nekem a klubról. Hogy hogyan működik, milyen hatalmas, milyen itt a mindennapi élet. Annak ellenére, hogy kevés időt töltöttünk együtt, sok dologra emlékszem, amiket mondtak.

Miliao

Mesélj kicsit magadról. Milyen volt a gyerekkorod?
Nem annyira forgott a futball körül, nem ez volt a legfőbb dolog. Jobban szerettem biciklizni és sárkányt reptetni. És ha fociztunk, általában kapus voltam.

És ez hogyan változott meg?
Otthon voltam, és édesapám egyik barátja elhívott egy tornára. Elmentem, jól sikerült, és onnantól kezdve elkezdtünk együtt dolgozni, mert mindenki azt mondta, hogy megvan bennem a potenciál, messzire juthatok, nagy klubokban játszhatok.

Mi akartál lenni felnőtt korodban?
Nem gondolkodtam ezen, csak játszottam a barátaimmal az utcán.

És milyen a madridi életed?
A családommal és a barátaimmal élek. Szeretek otthon lenni, nyugalomban. Sokat játszunk a medencében, ilyesmik.

Kivel jössz ki a legjobban a társaid közül?
Mindenkivel. Remek emberek. Bátorítanak, támogatnak.

Nem lehetett könnyű egy olyan öltözőbe megérkezni, mint a Real Madridé. Volt olyan, aki kifejezetten sokat segített neked?
Mindenkivel remekül kijövök, de Casemiro az, aki mindig beszél hozzám, ő mondja el a legtöbb fontos dolgot. És Marcelo. Casemiróval nagyon jó barátok vagyunk, mindig támogat, emellett a válogatottban is együtt játszunk.

Militao

Ki lepett meg téged a leginkább Valdebebasban?
Sergio Ramos mindig lenyűgözött engem, amikor a TV-ben láttam játszani, az pedig, hogy most élőben is láthatom, nagyszerű. Ő egy hihetetlen akaraterővel rendelkező játékos. De Toni Kroos és Luka Modric is. Csodásak.

És mi az, ami a legkiemelkedőbb a Real Madridban?
Ez a világ legnagyobb klubja. Minden, ami körülveszi. A sajtó, az igazolások, minden. A Madrid földöntúli.

Édesapád futballista volt. Mennyire játszott fontos szerepet a karrieredben?
Inspirált engem. Nem lett topjátékos, de sokan azt mondják, hogy nagyon jó volt. Amikor meccsem van, felhív, elmondja, hogy mit csináljak, segít fókuszálni. Ez egyben motiváció és öröm is.

Még nagyobb nyomást érzel úgy, hogy a klub történelmének legdrágább védője vagy?
Számomra ez nagyon fontos dolog. Ez az eddig elvégzett munkám elismerése. Tovább kell dolgoznom, hogy megmutassam, megérte a kiadott pénz.

A bemutatásod különleges volt, emlékezetes maradt arról, hogy rosszul lettél.
Egy nappal előtte Casemiro elmondta, hogy nagy nyomást fogok érezni, ami a világ legjobb klubjához való csatlakozás okoz. Hogy tudnom kell, hogyan koncentráljak megfelelően arra, hogy jól csináljak mindent, a sajtót jól kezeljem, stb. Korábban soha nem volt sajtótájékoztatóm ennyi újságíróval. Az egyik pillanatban csak azt láttam, hogy rengetegen néznek, filmeznek, elragadtak az érzelmek, és nem tudom mi történt, egyszerűen csak nem tudtam megszólalni. (nevet)

Mit mondtak a srácok erről az öltözőben?
A brazilok sokat viccelődtek velem (nevet). A többiek jól fogadtak.

Azt mondtad, hogy a legjobban a BL-t szeretnéd megnyerni. Milyen érzés volt a bajnokság megnyerése?
Azt mondtam, hogy a BL nagyon fontos, de a bajnoki cím is. Nem tudom szavakba önteni, hogy milyen volt, csodálatos. Most a BL következik, és harcolni fogunk azért, hogy az utolsó szakaszba jussunk, és megnyerjük.

Az első meccs után komoly kritikákkal illették a csapatot a szurkolók és a sajtó munkatársai. Igazságtalannak érezted ezt?
A médiának mindig kell beszélnie a Real Madridról. Tudjuk, hogy edzéseken mennyit dolgoztunk, és hogy milyen jól teljesítettünk. Nem szeretünk veszíteni, mindig nyerni akarunk, de nem mindig sikerül. Tudtuk, hogy jó úton haladunk.

Militao

A Manchester City ellen kezdeni fogsz. Hogy érzel ezzel kapcsolatban?
Ez nagyon erős érzés. Különleges pillanat lesz számomra. Ramos nem lesz ott, nekem pedig a szívemet ki kell tennem a pályára, mindent bele kell adnom.

Hatalmas kihívás ez. Teherként éled meg, vagy nagy lehetőségként?
Ez egy remek lehetőség arra, hogy megmutassam, számolhatnak velem a könnyebb és a nehezebb meccsek esetén is. Jól felkészültem, remélem, hogy nagyszerű mérkőzés lesz.

Játékpercek tekintetében a 15. vagy a keretben. Elégedett vagy az eddigi idényeddel?
Jobbra számítottam, de meg kell nézni a helyzetet, amiben vagyunk. Mindenre fel kell készülnünk. Nem számítottunk arra, hogy ilyen dolgokon kell átmennünk.

Milyen osztályzatot adnál rá?
Egy 7-est.

Folyamatosan javulsz, az Athletic ellen kiemelkedőt nyújtottál. A City elleni mérkőzésre máshogy készülsz, mint általában?
Ugyanúgy edzek. Az ilyen meccsekre még jobban kell fókuszálni. A fejben való felkészülés és a fizikális felkészülés intenzitása is magasabb, figyelembe véve azt, hogy a mérkőzésen sem lesz majd másképp. 

Szerinted ki a City legveszélyesebb játékosa.
Bár mindegyikük rendkívül veszélyes, Gabriel Jesús.

Amikor Zidane megérkezett, a klub téged már leigazolt. Milyen a kapcsolatod vele?
Nagyon jól kijövünk. Mindig beszél velem a meccs előtti napon, vagy a meccs napján. Koncentrációt kér tőlem, és azt, hogy jól csináljam a dolgom.

Meglepett, hogy egy ekkora játékos-, és edzőlegenda ilyen közel áll a játékosokhoz?
Nem. Erre számítottam.

Militao

Hogy jellemeznéd Ramost?
Gladiátor.

Szeptember 14-én debütáltál a Levante ellen, Eden Hazard-ral. Milyennek tűnik az állapota így a City elleni meccs előtt?
Csodálatos játékos, amit Angliában már meg is mutatott. Mindig ő volt a legjobb a Premier League-ben. Alapvető fontosságú nekünk, hogy pályán legyen, nagyon jól ismeri a City együttesét. Számára is fontos ez az összecsapás. Remekül halad a felépülése, biztos vagyok benne, hogy segíteni fog nekünk.

Sokat tettél már a csapatért, de még nem szereztél gólt. Milyennek képzeled az első gólodat a Real Madrid színeiben?
Most el tudnám képzelni, hogy Manchesterben szerzem, a BL-ben. Egy győztes gólt, egy fejest. De nem tudom, hogy hogyan ünnepelném… Semmi sem lehetetlen, úgyhogy ez lesz a célom.

Mit üzennél a Real Madrid szurkolóinak?
Madridisták! A City ellen nem lesz ott a kapitányunk, de én igen. Jó meccset fogok játszani, bízzatok bennem. Győzni fogunk.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK