Iker Casillas búcsúlevele

A spanyol legenda Twitteren keresztül jelentette be visszavonulását, az alábbi búcsúlevél kíséretében. Köszönünk mindent, Iker!

Üdv mindenkinek!

A mai az egyik legfontosabb és legnehezebb napja a sportolói karrieremnek, eljött a búcsú pillanata.

Az utazásom a futball világában 30 évvel ezelőtt kezdődött. Egy nagyon hosszú út volt, és mint minden út, ez is bővelkedett szép és kevésbé szép pillanatokban. Ebben a pillanatban visszatekintve az elmúlt évekre, azt mondom, hogy minden kétséget kizáróan megérte a fáradságot.

Szerencsés vagyok, hogy azzal foglalkozhattam, ami a szenvedélyem, ami energiával tölt el, és ami boldoggá tesz, vagyis a futballal.

Emlékszem, amikor gyerekként elkezdtem a kis falum földjein, Navalacruzban játszani, vagy amikor a móstolesi futballpályákon, vagy a Real Madrid régi sportvárosában rúgtuk a bőrt, hogy később a világ legfontosabb stadionjaiban léphessek pályára, köztük ott, ahol professzionális karrierem leghosszabb szakaszát töltöttem, a Santiago Bernabéuban és a  Do Dragãóban.

Most, hogy visszatekintek a pályafutásomra, rájöttem, hogy mennyire szerencsés voltam, és most nem csak a megnyert címekre gondolok, hanem a dolgok emberi oldalára is. 

Iker Casillas

A mai egy nehéz nap, de nem egy szomorú nap, mivel nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy eljuthattam idáig, és hogy így juthattam el idáig, hogy ennyi mindent elértem. Mindezek miatt nagyon boldog vagyok.

Nem szeretném úgy abbahagyni a játékot, hogy ne mondanék mindenkinek köszönetet, akik útitársaim voltak ezen a hosszú úton. 

Elsősorban a családomnak, akik rengeteg áldozatot hoztak azért, hogy eljuthassak oda, ahová eljutottam, és akik lehetővé tették számomra, hogy valóra váltsam a vágyaimat. Ti mindannyian ugyanolyan részesei vagytok a karrierem során elért sikereimnek, mint én magam. Köszönöm a feleségemnek, a fiaimnak, Martínnak és Lucasnak. Köszönöm a támogatásotokat, és minden egyes olyan órát, amikor nem tudtam mellettetek lenni a sportolói karrierem során. Köszönöm, hogy megértettetek, és támogattatok abban, hogy élvezzem azt az életet, amit választottam. Kétségtelen, hogy veletek az oldalamon minden sokkal könnyebb.

Köszönöm a klubjaimnak. A Real Madridnak, ahol egy egész életet töltöttem el. Tanítottak, végig kísérték és támogatták a fejlődésemet, átadták a klub értékeit, és azzá tettek, aki ma vagyok. Az FC Portónak, amiért úgy fogadtak, ahogy tették, amiért megtanítottak más nézőpontból látni dolgokat, és megadták a lehetőségét annak, hogy megismerjek egy másik klubot, egy várost, amelyekbe beleszerettem, és amelyeket örökké a szívembe zártam. Mindörökre a részeimmé váltatok.

Köszönöm mindazon klubok elnökeinek, ahol játszottam, hogy lehetővé tettétek számomra, hogy elérjem az álmaimat.

Köszönöm a csapattársaimnak, hiszen nélkülük sosem értem volna el semmit. Egy csapat lényege az, hogy mindenki egy irányba evez, egy közös cél érdekében.

Köszönöm a spanyol válogatott különböző korosztályos csapatait irányító edzőknek, amiért behívtak a csapataikba, és lehetővé tették számomra, hogy a saját országomat képviselhessem világversenyeken, és karrierem legnagyobb győzelmeit érjem el.

Köszönöm a szurkolóknak, akik a csapatokért szorítottak, ahol játszottam, akik támogattak, és velem tartottak ezen az úton. Azért is köszönet jár, mert mindig a maximumot várták el tőlem, és ezzel is arra sarkalltak, hogy azt is nyújtsam.

Köszönöm a klubjaim összes dolgozójának, akik korábban vagy még most is ezekért a klubokért dolgoznak, amivel sokkal könnyebbé teszik a labdarúgók életét.

Köszönöm a riválisoknak és a szurkolóiknak a tiszteletet, amit az irányomba minden esetben mutattak. Én is mindig hasonlóan éreztem irántuk.

Köszönöm az egész életem során szerzett barátaimnak, hogy egy életen át elviseltetek és szerettetek. Köszönöm a barátaimnak, akikkel ezen az úton találkoztam, és hálás vagyok azért, hogy keresztezték egymást az útjaink. Mindannyiótoknak adósa vagyok. Elképesztően fontosak voltatok ennek az utazásnak az elejétől a végéig.

De mindenekelőtt köszönöm a futballnak, hogy lehetővé tette számomra, hogy a sport részesévé váljak. Köszönöm a futballnak, hogy egy fantasztikus sport. Köszönöm, hogy olyan életet teremtett számomra, amely szenvedéllyel és érzelmekkel teli volt. Köszönöm, hogy boldog pillanatokat szerzett nekem. Köszönöm, hogy sportolóként és emberként is fejlődhettem. Köszönöm, hogy olyan sok fantasztikus embert ismerhettem meg általa. Egyszóval köszönöm. A futball adott nekem mindent.

Nem az úti cél a fontos, hanem maga az utazás és az útitársak. Az úti célt kemény munkával és komoly erőfeszítések árán érheted el, az egyetlen dolog, amit mondhatok, az az, hogy ez volt az az utazás és úti cél, amiről mindig álmodtam.

Biztos vagyok abban, hogy ez nem befejezés. Az utazás itt nem ér véget, folytatódik. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra találkozunk.

Ma magam mögött hagyom a három kapufát, amelyek látták, ahogy kapusként fejlődtem, amelyek a pályán tartottak az egész pályafutásom során, és amelyek köteleztek arra, hogy kétlábbal a földön járjak. Ennek a három kapufának rengeteget köszönhetek, biztos vagyok abban, hogy nagyon fognak hiányozni.

És benneteket is otthagylak, hű szövetségeseim, szögre akasztom a kesztyűimet.

Iker Casillas

Forrás: Twitter
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…