Ceballos is visszatérhet

Az AS szerint a spanyol középpályás az előszezont biztosan Madridban csinálja végig.

A Real Madrid BL-búcsúja sok mindent megváltoztatott a spanyol fővárosi együttesnél. A Manchester City elleni kiesés csalódást keltő volt a vezetőség köreiben, így biztosan lesznek következményei. Persze az első mérkőzés eredményének ismeretében nem volt annyira nagy pofon a búcsú. Sokkal aggasztóbban hatott a tény, hogy a csapat meglehetősen rossz benyomást tett az Etihadben. Ez, és a koronavírus következtében kialakult gazdasági helyzet arra sarkallta a Madridot, hogy megváltoztassa a terveit a kölcsönben lévő játékosai kapcsán. Ez különösen igaz két fiatalra, Ceballosra és Ødegaard-ra. 

Ceballos

A norvég visszahívásáról már korábban írtunk, a hírek szerint azonban Ceballos is vissza fog térni Madridba. Nagyjából egy hónappal ezelőtt még komolyan úgy tűnt, hogy a spanyol középpályás még egy évet az Arsenal együttesénél tölt kölcsönben, de a játékos bajnoki idény végén mutatott kiváló formája elgondolkodtatta a madridiakat. A jelenlegi tervek szerint Ceballos a visszatér a spanyol fővárosba, hogy ott csinálja végig az előszezont az első csapattal. A klub igazgatói meg vannak győződve arról, hogy a játékos minőséget és megfelelő frissítést jelent a keretnek, miután megmutatta, hogy képes a legmagasabb szinten jó teljesítményt nyújtani. Az angol bajnokságban az Arsenal egyik fontos játékosa lett, nemrég nyerte meg csapatával az FA-kupát úgy, hogy kiejtették a Cityt, és a döntőben a Chelsea-t győzték le. Ceballos döntő szerepet játszott a csapat kupa-menetelésében, és az utolsó bajnoki fordulókban.

A madridi vezetők sosem kételkedtek Ceballos képességeiben, és úgy gondolják, hogy megvan benne a szükséges minőség ahhoz, hogy sikeres legyen a klubnál. Miközben úgy tűnik, hogy Ceballos az előszezont a csapattal fogja megkezdeni, a végső szót Zidane mondja majd ki. Az edző terve az, hogy leül beszélgetni Danival, és megbeszéli vele a helyzetet. A játékos a képességei alapján Modrić tökéletes alternatívája lehet, miközben a horvát 34 évesen az utolsó idényét kezdi meg a spanyol fővárosban. Ceballos 2017-ben írt alá a Madridhoz, mint a horvát helyének egyik várományosa, az idő pedig most érkezett el számára.

Ceballos

A koronavírus következményeként kialakult gazdasági helyzetben kevés klub engedheti meg magának, hogy kiadás nélkül erősíthesse a csapatát olyan kaliberű játékosokkal, mint Ødegaard és Ceballos. Néhány napja még úgy tűnt, hogy mindketten lehúznak még egy évet kölcsönben a Real Sociedadnál, illetve az Arsenalnál.

Néhány héttel ezelőtt az Arsenal és a Madrid egyeztettek Ceballos maradásának lehetőségéről, de most már teljesen más a helyzet, mint akkor. A játékos nyitott a lehetőségre, hiszen az álma az, hogy a Bernabéuban legyen sikeres. De azt is egyértelművé tette, hogy ha visszatér, akkor a keret fontos tagja szeretne lenni. Nagy célja az, hogy ott lehessen az Európa-bajnokságon és az olimpiai játékokon, ehhez pedig folyamatos játéklehetőségre van szüksége a legmagasabb szinten. Sokat fejlődött azóta, hogy 2017-ben az U21-es válogatott tagjaként kereste a helyét a csapatban. Azóta már a spanyol felnőtt válogatott állandó tagja, és a kupagyőztes Arsenal kulcsfontosságú játékosa. Az álma az, hogy visszatérjen… De csak ha játszhat.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK