Reinier: Meg akarom mutatni, hogy milyen játékos vagyok

A fiatal brazil a BVB TV munkatársával beszélgetett.

A Dortmundról: „A BVB egy nagy klub, nagyszerű történelemmel és egy csodálatos stadionnal. Brazíliában is rengetegen követik az itteni történéseket. A klubnak többek között Amorosón, Dedén és Tingán keresztül van brazil kötődése.”

A döntéséről: „A családom és én maradhattunk volna Spanyolországban is. De amikor megérkezett a lehetőség, hogy a BVB-hez csatlakozzak, nem is kellett gondolkodnom. A BVB híres arról, hogy mennyit fejlődnek itt a játékosok. Amikor bejött a képbe a lehetőség, azonnal tudtuk, hogy ez lesz a jó döntés.”

A következő két év: „Játékosként szeretnék sokat fejlődni, és minél többet tanulni. Emellett szeretném magam tovább fejleszteni, például az angol és a német nyelv megtanulásával. Az életem szempontjából fontos az előrelépés. Sikeres akarok lenni a klubbal, ha lehet, címeket akarok nyerni, és sok örömet szeretnék okozni a szurkolóknak.”

Preferált poszt: „A támadóharmadban bárhol tudok játszani. Készen állok bármire, amit az edző vár tőlem. Segíteni akarom a csapatot, és a legjobbamat fogom nyújtani a csapat érdekében. Minden támadó poszton szívesen játszom.”

Erősségek, példaképek: „Kaká az a játékos, akire felnézek, akihez hasonló utat szívesen bejárnék. De nem akarok második Kaká lenni; és Reinier akarok lenni. Szeretek gyorsan játszani, rövid passzokkal, egy a kettő elleni szituációkban. Szeretem kisegíteni a csapattársaimat, hogy jó lövőhelyzetbe hozzam őket, vagy akár én magam is szeretek kapura törni.”

Összehasonlítás Kakával: „Ez nem helyez rám extra nyomást. Szeretném megmutatni a saját játékomat. Természetesen nagyszerű dolog, hogy egy ilyen játékoshoz hasonlítanak. De meg akarom mutatni, hogy én milyen futballista vagyok.”

Fogadtatás: „Édesapám és én is kedveljük Dortmundot. Számomra mindig nagyon fontos volt, hogy édesapám is jól érezze magát. Édesanyám és a legfiatalabb húgom még Madridban vannak. Várjuk, hogy csatlakozzanak hozzánk. A család nagyon fontos a braziloknak. Nagyon jól fogadtak minket, ez egy újabb álom valóra válása.”

Kommunikáció a többiekkel: „Két játékos is van, akik tudnak nekem segíteni. Witsel a Benfica játékosa volt, Guerreiro pedig portugál. A dolgok apránként összeállnak majd. Most meg kell tanulnom ezt az új nyelvet.”
 

Forrás: bvb.de
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK