Beszámoló: Real Madrid – Sahtar Doneck (2-3): Vereséggel indult a BL-szezon

Bár Modrić és Vinícius Jr. is betalált a második félidőben, ez is csak arra volt elég, hogy a csapat megközelítse a Sahtart.

A Real Madrid vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája aktuális kiírását. Az ellenfél a Sahtar Doneck volt, a helyszín pedig a Di Stéfano Stadion. Habár a találkozó első helyzete Asensio előtt adódott, a vezetést végül mégis a vendégek szerezték meg. Tetê juttatta előnyhöz csapatát a 28. percben, Korniienko remek passza után. Jović egyenlíthetett volna két perccel később, Marcelo remek keresztlabdája után, azonban a támadó lövése végül az ukránok kapusának kezében landolt.

A mérkőzés aztán nyíltabbá vált, a vendégek pedig remek helyzetkihasználásuknak köszönhetően már a 32. percben megduplázták előnyüket. Tetê lövése után Varaneról került a blancók hálójába a labda, miközben a francia Dentinho gólszerzését próbálta megakadályozni. A dolgok aztán még rosszabbra fordultak. Salomon góljának köszönhetően már a 42. percben 0-3-at mutatott az eredményjelző. A szünet utána Madrid magas letámadással próbálkozott, aminek meg is lett az eredménye. Modrić az 54. percben szépített, egy nagyszerű távoli bombának köszönhetően. Lövése védhetetlenül csapódott a kapu sarkába.

Vinícius

Négy perccel később aztán Vinícius Jr. állt be Jović helyére, és első labdaérintéséből gólt szerzett. A brazil szemfülesen labdát szerzett az ellenfél tizenhatosánál, majd higgadtan fejezte be az akciót. A találkozó aztán nyíltsisakos küzdelemmé vált, voltak helyzetek mindkét oldalon, miközben a Real Madrid próbálta megszerezni az egyenlítő találatot. A 62. percben ez Vinícius egyéni megmozdulása, és Benzema kísérlete után majdnem sikerült, ám Bondar jóvoltából végül meghiúsult. Courtois is a legjobbját nyújtotta, amikor megakadályozta, hogy az egy az egyben kapura törő Tetê végleg eldöntse a meccset.

A Sahtar teljesen visszazárt, a hazaiak pedig egyre idegesebbek lettek. A Real Madrid tovább próbálkozott, Valverde a hosszabbítás perceiben egy távoli lövést eresztett meg, amely a kapuban kötött ki, ám a videóbíró segítségével a találatot végül érvénytelenítették, mivel a lesen tartózkodó Vinícius zavarta a kapust. Újabb gól már nem született, így a csapat számára nem maradt más hátra, mint megkezdeni a felkészülést az El Clásicóra.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK