Ramos nélkül széthullik a Real Madrid védelme

A kapitány nélkül sorra gyűjti be a vereségeket a Real Madrid

A Real Madrid kaotikus első félidei játéka a Sahtar Doneck ellen ismét megmutatta, hogy Sergio Ramos mennyire fontos eleme a csapatnak. Amikor az elmúlt időszakban nélküle kellett pályára lépniük a blancóknak, teljesen szétestek. A varázslat, ami a csapat tizenegyedik és tizenharmadik BL-címéhez vezetett, már rég a múlté. Azóta pedig, amikor Ramos eltiltás vagy sérülés miatt nem bevethető, a Madrid kedvetlennek és vezér nélküli csapatnak tűnik. Ez az előző idény utolsó BL-meccsén is tisztán látszott, amikor Zidane csapatát 2-1 arányban múlta felül a Manchester City egy olyan estén, amelyet Varane legszívesebben kitörölne az emlékezetéből. És most, az aktuális idény első BL-mérkőzésén ugyanez történt Militãóval, aki mérföldekre járt fejben, és a hanyag madridi védekezés egyik fő oka volt. Ezen az estén mindkét játkos tűz alá került. Varane azért, mert nem tudott vezérré válni Ramos hiányában, Militão pedig a hozzáállása miatt.

Ramos

A Madrid Európában gyenge Ramos nélkül
És voltak még további mérkőzések is, amelyeken a Madrid szétesett a kapitánya nélkül. A 2017-2018-as idényben a Juventus ellen közel állt a csapat a kieséshez úgy, hogy az első meccsen 1-3-ra megverték őket. Aztán ott volt a megalázó 1-4-es vereség az Ajax ellen a Bernabéuban abban az idényben, amelyben három edző is megfordult a Madrid kispadján Lopetegui, Solari és Zidane személyében. Ugyanebben az idényben Ramos nélkül a Madrid kikapott idegenben és hazai pályán is a CSZKA Moszkvától (1-0, 0-3). Az előző szezonban, Zidane irányítása alatt a Varane – Militão párost szétszedte a PSG, a meccs pedig 3-0-s vereséggel ért véget Ramos nélkül. 

Ramos rúgást kapott a Cádiz ellen, ezért kihagyni kényszerült a Sahtar elleni meccset, ahol a blancók már a 13. percben hátrányba kerültek egy olyan riválissal szemben, melynek a legtöbb állandó kezdőjátékosa karanténba vonult pozitív koronavírus-tesztek miatt, de mégis meg tudták verni Courtoist egy az egy elleni játékban. Ezután a javulás helyett mélyrepülés következett. Az ukránok összesen hármat vágtak az első 45 percben, de könnyedén lehetett volna ez négy vagy öt is. Militão sétálgatása a harmadik gól előtt teljesen sokkolta Pedja Mijatovićot, aki a mérkőzés kommentátoraként a következőt mondta: „Nem tudom, hogy mi történik a Madrid középső védőivel, de te jó Isten…”

Ramos

Az eredmény még rosszabb is lehetett volna
Ha Militão hibás volt, akkor Casemiro, Varane és Marcelo sem volt különb. A balhátvéd számtalanszor fennmaradt az ellenfél térfelén, és képtelen volt visszazárni. Férland Mendy, egy igazi baloldali védő nem a saját posztján játszott, mégis ő volt az egyetlen a védelemben, aki jól teljesített. Dentinho az 55. percben könnyedén 1-4-es állást állíthatott volna be, de Teté is 2-4-re módosíthatta volna az állást, ha nem hibázza el a lövést Courtois-val szemben a 68. percben. Tíz perccel a meccs vége előtt aztán Teté lesen tartózkodott az akció során, ezért érvénytelenítették Marlos gólját A Madrid védekezése nem azt a szintet hozta, amelyet egy BL-álmokat kergető csapattól elvárna az ember, amelyet Zidane és Courtois is kiemelt a meccs előtti sajtótájékoztatókon.

A legrosszabb hír Zidane számára, hogy ez a vereség fejben is okozhatott sebeket a játékosoknak. Varane bevallotta, hogy az Etihadban elkövetett hibái miatt nehezen tudott koncentrálni az augusztusi meccsen. Ez a legutóbbi vereség, melynek alkalmával öngólt is szerzett, könnyedén feltéphette a sebeket. Mindeközben Ramos sem lesz fiatalabb, szerződése pedig 2021-ben lejár.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK