Kroos: Még egyszer meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját

Zinédine Zidane mellett Toni Kroos állt az újságírók rendelkezésére a kedd esti Bajnokok Ligája mérkőzés előtt.

A mérkőzés
"Tisztában vagyunk a holnapi találkozó fontosságával. Mivel az első fordulóban vereséget szenvedtünk a Sahtar Donetsk elleni, így még inkább győzelmi kényszerben vagyunk. De hiszek a csapatban, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. Ez olyan lesz, mint egy döntő."

Zidane és a csapat
"Nem hiszem, hogy Zidane bármikor is kételkedett volna bennünk. Eggyüt nyerünk, eggyüt veszítünk. Vereségek után is mindig mögötte állunk. Sokaknak egyszerűbb lenne, ha egymást hibáztatnánk, amikor nem mennek jól a dolgok, de nálunk nem ez a helyzet, és ezt láthattátok szombaton is."

>>>Zidane meccs előtt nyilatkoztatát itt tudod elolvasni.<<<

Visszatérés Németországba
"Nagyon élvezem, mikor ide jövünk játszani, hiszen ez a hazám, ezt a nyelvet beszélem, és itt minden sokkal egyszerűbb számomra. De azt is sokszor elmondta már, hogy élvezem a madridi életet is, szeretek ott élni.

Az évek során több ajánlatom is volt más csapatoktól, de én itt érzem otthon magam. Az a tervem, hogy itt is fejezem be a karrieremet.

Motiváció
"Beszéltünk sok mindenről a vereségek után, az viszont egyértelmű volt, nem hagyjuk, hogy visszaessen a motivációnk. Néha a dolgok egyszerűen nem úgy mennek, ahogy kellene. Ennyi. Tudjuk, hogy az El Clásico mindig egy különleges mérkőzés, de láthattunk az előző idényben is, hogy a bajnoki trófea a kisebb csapatok elleni győzelmeken múlott. Mindig jól teljesítünk a Barcelona ellen, aztán elhullajtjuk a pontokat a látszólag könnyebb meccseken. Nincsenek motivációs problémáink, csak arról van szó, hogy a dolgok olykor nem kedveznek neked, mint például a Cádiz elleni találkozón. Ahogy mondtam, holnap nagy nyomás lesz rajtunk, győznünk kell a múltheti vereség után."

Fejlődés
"Folyamatosan próbálok fejlődni, és sohasem fogom abbahagyni, mert úgy gondolom, hogy ez a kulcs. Amikor évek óta ezen a szinten játszol, akkor mindig fejlődni akarsz. Igaz, hogy a tavalyi szezonban több gólt szereztem, de sohasem a gólokról szólt a játékom. Más dolgokkal segítem a csapatot, sokkal fontosabb dolgokkal. Néha a labda bemegy, néha nem, de a legfontosabb dolog, hogy helyzetbe kerüljünk. Én leginkább erre fókuszálok, ha pedig még gólokat is tudok szerezni, az még jobb."

Borussia Mönchengladbach
"Egy nagyon haladós csapat, támadásban kifejezetten erősek. Jó csapat, biztos vagyok benne, hogy nehéz mérkőzés lesz a holnapi."

A csapat formája
"A Cádiz ellen senki nem játszott a tőle elvárt szinten, én voltam az első, aki ezt elismerte. Ha így játszol, akkor a dolgok nem úgy fognak történni, ahogyan azt szeretnéd, és teljesen mindegy, ki az ellenfél. A Sahtar ellen nem volt meg a megfelelő önbizalmunk az első bekapott gól után. Megpróbáltunk visszajönni a meccsbe, de akkor már késő volt. Néha ez is megesik a futballban. A jó dolog viszont az, hogy sohasem adjuk fel, ezt pedig szombaton is bebizonyítottuk. Bármikor is veszítünk két meccset egymás után, próbáljuk minél hamarabb rendezni a sorokat és megváltoztatni a dolgok menetét. Ez nem azt jelenti, hogy most minden rendben van."

Nyertünk egy fontos meccset, de holnap egy döntő meccs vár ránk, be kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk megváltoztatni a dolgokat, képesek vagyunk még jobban játszani, mint szombaton és megnyerni ezt a meccset is.

Félelmek
"Nem, ez nem félelem. A félelem nem létezik a futball szótárában, de mindig fel kell készülnünk mindenre. Csak hat meccset játszunk a csoportkörben, és mikor egyből az elsőt elveszíted, akkor nagy nyomás alá kerülsz. Bízom a csapatban és abban, hogy jobban játszunk, mint azon a két említett mérkőzésen."

Kritikák
"Ha a Real Madridban játszol, ezzel együtt kell tudnod élni. El kell fogadnod, hogy amikor vereséget szenvedsz, akkor kritizálni fognak, talán még jobban is, mint más kluboknál. A legfontosabb, hogy hogyan reagálsz ezekre a helyzetekre, én úgy gondolom, hogy mi jól reagáltunk. De ez csak egy mérkőzés volt, ezen az úton kell folytatnunk."

Összehasoníltás a Bayern Münchennel
"Az elmúlt hónapokban a Bayern a világ legjobb csapata. Elég megnézni az eredményeiket, a mutatott játékukat, megnyerték a Bajnokok Ligáját is. El kell fogadni, hogy jelenleg néhány csapat egy kicsivel jobb, de ezt már mi is átélhettük. 2016 és 2018 között mi voltunk a világ legjobb csapata. Teljesen normális, hogy ezt nem lehet fenntartani 10 éven keresztül, mert számos remek csapat van. A dolgok viszont gyorsan tudnak változni. Nincsenek kétségeim, hogy rövid időn belül mi is újra azon a szinten leszünk, ezért dolgozunk keményen minden nap. Elcsépeltnek hangozhat, de ez az igazság: a legfontosabb a mindennapos kemény munka. Ott vannak a bajnokik, aztán a BL-meccsek, minden találkozón fejlődnünk kell, de meg van a kellő minőségünk."

Beteljesületlen Bajnokok Ligája álmok
"Hiába nyertem már meg négyszer, akarom az ötödiket is. Mindig meg akarod nyerni, mert ennek a sorozatnak különleges jelentősége van, és különleges érzés magasba emelni a trófeát. Ha egyszer már átélted, akkor még többször át akarod élni ezt. Ami engem illet, még egyszer meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK