Marco Rose: Nagyon nehéz feladat vár ránk

A Borussia Mönchengladbach edzője a Real Madrid elleni BL-csoportmeccs előtt.

„Nem fogok elárulni semmit a holnapi kezdőcsapattal kapcsolatban. Minden játékosomnak, aki részt vesz az edzéseken, van esélye bekerülni a csapatba. Mindenki itt van, aki legutóbb is. Nincsenek újabb sérültek. Elképzelhető, hogy Bénes László is újra a keretbe kerül. Valentino Lazaro szintén itt lehet, bár még csak néhány edzésen van túl a csapattal. Nem szeretnénk elkapkodni a visszatérését.”

„Természetesen különleges dolog a Real Madrid ellen játszani. Alig várjuk ezt a nagyszerű ellenfél ellen lejátszandó párharcot. A Madrid keretében rengeteg világklasszis játékos van, hihetetlenül magas szintet képviselnek, de ők is foghatnak ki rossz napot. Nekünk maximálisan ki kell használnunk a legapróbb elkövetett hibájukat is, és úgy kell játszanunk, hogy meglepetést tudjunk okozni nekik.”

„A történelem és a hagyomány mindig fontos volt a Borussia számára. De a két csapat közös múltja most nem nekünk kedvez, úgyhogy inkább a jelennel foglalkozunk. A Real Madrid kerete hihetetlenül magas szintű játékosokból áll. Nagyon nehéz feladat vár ránk.”

„Nagyon ambiciózusak vagyunk, de jól kell végeznünk a feladatunkat. Szeretnénk bizonyítani a BL-ben, jó eredményeket akarunk elérni. Ha a Real Madrid jön szembe, keresni fogjuk a lehetőségeinket. Ez erről szól, de mindannyian tisztában vagyunk azzal is, hogy ez egy nagy kihívás számunkra.”

„Számomra Zidane volt minden idők egyik legnagyobb futballistája. Nagyon örülök, hogy az edzői pályát választotta. Ebben a szerepben meghatározza őt a tapasztalata, nyugalma, egyértelműsége. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen remek edzővel és emberrel találkozhatok holnap.”

Sergio Ramos egy igazi vezér, kivételes védő, és kapura is hihetetlenül veszélyes. Mindig előre tör, nagyon nehéz ellene védekezni. De jó embereink vannak, mint például Matthias Ginter vagy Nico Elvedi, akik képesek az ilyen szintű játékosokat is megállítani. Még meg kell tanulnunk, hogy hogyan tudunk a sportszerűség keretein belül keményebbek lenni.”

Milánóban túlságosan tiszteltük az ellenfelet. De sok pozitívum volt abban a meccsben, és remélem, hogy holnap is tudunk bizonyítani egy erős ellenfél ellen, és pozitív eredményt érünk majd el.”

Forrás: borussia.de
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK