Matthias Ginter: Különleges élmény lesz a Real Madrid ellen játszani

A Borussia Mönchengladbach védője a Real Madrid elleni BL-csoportmeccs előtt.

„Keményen dolgoztunk az előző idényben, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába. A Milannal, a Madriddal és a Doneckkel egy nagyon erős csoportba kerültünk. Az egész klub, a játékosok, az edzők és mindenki úgy gondolja, hogy a Real Madrid elleni meccs nagyon különleges élmény lesz a Borussia Parkban. Alig várjuk már. Persze az sajnálatos, hogy üres lelátók előtt kell játszanunk.”

„Nem szabad túlságosan tisztelni az ellenfelet. De vannak más faktorok is, amelyek szerepet játszhatnak a sikerben. Mivel nem mi vagyunk a favoritok, az alapvető dolgokban nem hibázhatunk. Játékban kell lennünk, jól kell védekeznünk és tartanunk kell a labdát. Ráadásul ezeket magasabb szinten kell kiviteleznünk, mint általában. Emellett rendelkeznünk kell a szükséges energiával ahhoz, amit véghez akarunk vinni. Ebből kijöhet valami jó. Tudjuk, hogy a Real Madrid sem feltétlenül a legjobb napját fogja kifogni.”

„Benzemáról nem nagyon kell mit mondani. Ő egy top csatár, aki hosszú évek óta játszik már a legmagasabb szinten. Ő egy olyan csatár, aki képes csendesnek tűnni a meccsen, de aztán hirtelen ott terem a megfelelő helyen a megfelelő időben, és azonnal büntet. Nagyon nehéz ellene védekezni, de szerintem csapatként meg fogjuk oldani. Már játszottam ellene néhány éve, szóval ismerem őt.”

„Mindannyian nagyon örülünk, hogy Jonas Hofmann ilyen remek formában van. Már ismerem őt egy ideje, még a Dortmundnál is együtt játszottunk. Mindig jól kijöttünk. Örülök, hogy bekerült a német válogatottba, és debütálhatott. Itt, a klubnál nagyszerű sorozata van. Nagyon magas színvonalon játszik, már két tizenegyest is értékesített, és több gólban is benne volt.”

„Az egész csapatnak ki kell használnia az adódó lehetőségeket, gólokat kell szereznünk, de jól is kell védekeznünk. Nem tudunk mindig két vagy három gólt lőni, szóval nem is kaphatunk ennyit. De nincs olyan, hogy kikapcsolunk valamit és akkor majd kevesebb gólt kapunk.”

„Még a koronavírus idején is számít, hogy hazai pályán, vagy idegenben lépsz pályára. Persze akkor vagy a legboldogabb, ha tele van a stadion. Jelenleg ez természetesen nem lehetséges. A milánói hangulat szempontjából sajnálatos volt, hogy nem lehettek ott szurkolók. Hazai pályán a szurkolóink mindig tizenkettedik emberként álltak mögöttünk. Egyébként idegenbeli meccseken is mindig ott vannak, és szurkolnak nekünk.”
 

Forrás: borussia.de
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK