A mezhúzás izgalmas világa

Szombat este a Nou Campban a VAR a viták egy új világát nyitotta meg, amely talán még megosztóbb, mint a kezezés. Ez pedig nem más, mint a mez megragadásának, rángatásának izgalmas világa.

Mi az, ami szabálytalan, mi az, ami nem? Melyik volt erős, melyik nem? Melyik indokolja a test bizonyos irányú elmozdulását, melyik nem? Erősen fogják-e a mezt, vagy nem? Egy jó mez, mint a Real Madridé, nyúlik, miközben más mezek, mint a Betisé, szakadnak. Egyébként az első, vagy az utolsó markolás számít?

Akárhogy is, ez egy újabb szórakozási forma, hiszen a múlt szombatot követően a VAR majd újabb mezhúzásokat keres, amelyek újabb büntetőkhöz vezetnek. Mindannyian természetesnek vettük, hogy az ilyen jellegű döntéseket csak igazán extrém esetekben hozzák meg. Sergio Ramos mezének meghúzása tizenegyes volt. A TV-n keresztül és élőben is. Teljesen egyértelműen. Ramos látványosan a földre is dobta magát, hogy ezzel a másodrangú színészi alakítással ki is domborítsa.

A bírónak mindenesetre meg kellett adnia. Hogyan ne ítélt volna szabálytalanságot, amikor Clement Lenglet úgy megnyújtotta Ramos mezét, hogy két Ramos is belefért volna? Ha megveszed egy klub mezét, akkor jobb, ha olyat veszel, amelyik bírja a rángatást. Másképp egy vasárnapi focimeccsről csak cafatokban viszed haza. A futball közben mélyrepülésben van.

A Real Madridra már új kihívás vár a BL-ben, de egy jó meccset követően, megerősödve várják az összecsapást. Sokan úgy ültek le a TV-k elé (Köztük én is… – a szerk.), hogy egy gyenge El Clásicót fognak látni, ám egy jó Real Madridot, és egy megtört Barcelonát kaptak. Zinédine Zidane nem engedhette meg magának, hogy rotáljon, és a legerősebb kezdőjével állt ki. Ez a csapat ismét előhúzta az előző idény hajrájában mutatott formáját, nyomás alatt tartotta a Barcelonát, volt személyisége, és a jól tartotta a labdát.

Koeman nem volt elégedet a bírói ténykedéssel. A meccs lefújását követően belemászott a bíró fülébe a Getafe ellen és szombaton is. De az ő problémája sokkal nagyobb, mint a VAR vagy a bírók. Elé raktak egy összetört Ferrarit, hogy azt vezesse. A körülmények és a keret sem segít neki, de az sem, hogy olcsó kifogásokkal operál.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK