Marco Rose: Ha ennyi beadás érkezik, az egyikből biztosan gól lesz

2-2-es döntetlent ért el a Real Madrid a Mönchengladbach vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A találkozó után Lars Stindl és Yann Sommer mellett a csapat vezetőedzője, Marco Rose és a sportigazgató, Max Eberl nyilatkozott a sajtó munkatársainak.

Lars Stindl

„Olyan érzés ez, mintha vereséget szenvedtünk volna. Remekül játszottunk és keményen küzdöttünk. Ha 2-0-ra vezetsz hazai pályán a Real Madrid ellen néhány perccel a lefújás előtt, egyértelmű, hogy a győzelemre hajtasz. Az utolsó félórában mindent megtettünk annak érdekében, hogy védjük az előnyünket. A találataik nagyon hasonlóak voltak. Most leginkább csalódottságot érzek, de büszkék lehetünk a teljesítményünkre. Jól teljesítettünk a világ egyik legjobb csapata ellen. Valami különlegeset akartunk végrehajtani, és sokáig úgy tűnt, hogy sikerül is.”

Yann Sommer

„Egyértelműen elkeserítő, hogy kétgólos előnyt adtunk le a meccs ilyen kései szakaszában. Tudtuk, hogy támadást támadásra halmoznak majd, de a találkozó nagy részében jól védekeztünk. Jó teljesítményt nyújtottunk és kihasználtuk a Real apró gyengeségeit. A probléma az, hogy a meccs végén gólokat kaptunk – erre mindenképp oda kell figyelnünk. Építhetünk erre a két megszerzett pontra, az első két találkozóból sok pozitívumot szűrhetünk le.”

Marco Rose

„A győzelem elvesztése nem is lehetne fájdalmasabb, hiszen két gólt kaptunk a meccs végén. Látnunk kell azonban a Real Madrid minőségét is – mindent beleadtak az utolsó pillanatokban. A félidőben azt mondtam a srácoknak, hogy kívülről nagyon masszívnak tűnnek, és magabiztos voltam a második félidőben is. A végére kissé elfáradtunk a Real pedig fokozta a nyomást, így nem tudtunk minden rést betömni. Amikor ennyi beadás érkezik a tizenhatoson belülre, az egyikből biztosan gól születik. Nem hibáztatom a csapatom, nagyon jól teljesítettek.”

Max Eberl

„Nehéz ezt szavakba önteni. Ha a mérkőzés előtt valaki azt mondja, hogy 2-2-es döntetlent játszunk a Real Madriddal, akkor azt várnánk, hogy a csapat jól játszik, de megérdemelten vezetni 2-0-ra itthon, végül mégis döntetlent játszani nagyon fájdalmas érzés. Az utolsó tíz percben nem tudtuk megtartani a labdát támadásban. A Real Madrid pedig olyan kiemelkedő játékosokkal rohamozott, mint Luka Modric, Karim Benzema vagy Eden Hazard. Érezhető volt, hogy szoros lesz a vége. Számomra az első találat frusztrálóbb, mint a második – ez volt az a pillanat, amikor sikerült megtörniük bennünket. A csalódottság és a frusztráció ellenére azonban kijelenthetjük, hogy kemény feladatot adtunk a Real Madridnak. Folyamatosan nyomást gyakoroltunk rájuk. Bizonyára úgy fognak ránk emlékezni, mint a csapatra, amelyet nem tudtak megverni, és éppen csak sikerült egy pontot szerezniük ellenünk.”

Forrás: borussia.de
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK