Zidane: Nem kis céljaink vannak

A francia mester az Inter elleni mérkőzés előtt.

A meccsről: „Egy olyan csapat ellen fogunk játszani, amelyet jól ismerünk. Nehéz meccs lesz, mivel remek csapatuk van, fizikálisan erősek, és jó focit játszanak. Ez egy újabb nehéz összecsapás lesz. Ez is egy döntő, így fogjuk felfogni. Három nagyon fontos pontot gyűjthetünk be, meglátjuk, hogy sikerül-e.”

„Itt minden meccs egy döntővel ér fel. Tisztában vagyunk ezzel, és a feladatunkra koncentrálunk. Három pontot akarunk szerezni, ezzel a céllal lépünk pályára.”

Modric: „Semmi nem változott vele kapcsolatban, tudjuk, hogy mennyire fontos játékos számunkra. Minden alkalommal, amikor pályára lép, jól szerepel. Sok meccsünk lesz még, mindenkire számítunk, ahogy mindig. Egy edző számára ez a legnehezebb feladat, főleg egy ilyen játékos esetében, mint Luka, hogy ki kell választani, hogy mikor lépjen pályára és mikor ne. Luka nagyon fontos számunkra azzal az energiával, amivel rendelkezik, és azért, amit már a csapatért tett. Pozitív energiát ad a csapatnak.”

Zidane

>>>Az Inter elleni keretet itt tudod megnézni<<<

Hazard, Asensio, Benzema: (Vagyis a HAB? 😀 – a szerk.) „A játékosok, akik itt vannak, történelmet akarnak írni, ez pedig jó dolog. Mindig egyre többet akarnak, bizonyítani akarnak maguknak. Ők hárman is nagyon fontosak, fontos dolgokat fognak tenni a csapattal, ahogy már most is teszik. Ez a keret sok mindent megnyerhet.”

Motiváció: „Mindig sokat beszélnek arról az emberek, hogy min kellene változtatnunk, de a csapaton belül, edzéseken, úgy, hogy minden nap a játékosok között vagy, láthatod, hogy ők egyszerűen versenyezni, játszani és nyerni akarnak. Ez egy edző számára remek hír, és jelenleg én vagyok az edző. Élvezem a napi munkát a játékosokkal, meg fogjuk próbálni elérni a céljainkat az egész kerettel, és nem kis céljaink vannak.”

Győzelmi vágy: „Mindig megpróbálunk mindent megnyerni, amire csak lehetőségünk van, mindig meg akarjuk mutatni, hogy mennyire jók vagyunk, és mindig többet akarunk. Ismerjük Eden képességeit, tudjuk, hogy milyen játékos, a legjobbat fogjuk kihozni belőle. De mindenki hozzájárul a győzelemhez.”

BL: „Mindenkinek megvan a saját véleménye. Tavaly nem nyertük meg a BL-t, ez megváltoztat dolgokat, de mindig a győzelemre törekszünk. Nincs kétségem afelől, hogy a játékosok is ezt akarják. Nehéz lesz, keményen kell dolgoznunk a győzelem érdekében.”

Nyomás: „Nem gondolok erre. Pozitívan gondolkodom, és a holnapi meccsre koncentrálok. Szerencsések vagyunk, hogy a BL-ben játszhatunk, ezzel foglalkozunk. Nekünk most annyit kell tennünk, hogy jól felkészülünk a meccsre, és mindent beleadunk.”

Kiegyenlített BL: „A futball manapság meglehetősen kiegyenlített, nincsenek kis csapatok. A labdarúgás egyre nehezebbé és csodásabbá válik, bárki képes legyőzni bárkit, ezért is vagyunk nagyon boldogok minden egyes győzelem alkalmával. A minap az Huesca ellen játszottunk egy döntőt, holnap jön a következő. Három pontot akarunk szerezni.”

Erős csoport: „Ez van. A sorsolás a szerencsén múlik. Minden csoport kiváló és versenyképes, a miénk is. Minden meccset nehéz megnyerni, holnap pedig hazai találkozónk lesz, amelyet megpróbálunk megnyerni, ez így működik.”

Kapcsolat Contéval: „Nem vagyunk napi kapcsolatban, de amikor játékos voltam, akkor úgy voltunk. Természetes, hogy edző lett belőle, nem lep meg, jó a kapcsolatunk. Igaz, hogy nem hívogatjuk egymást, és mostanában nem beszéltünk túl sokat. Emlékszem, hogy amikor edzői gyakorlaton voltam, elmentem a Juventushoz is, és beszéltem vele. Szerintem négy vagy öt évig játszottunk együtt, és jó a kapcsolatunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK