A Real Madrid terve Ramos szerződésének meghosszabbítására

A koronavírus-járvány okozta gazdasági változások kapcsán a blancók újragondolták játékosstratégiájukat, a kapitány megtartása viszont továbbra is top prioritást élvez.

Sergio Ramos szerződéshosszabbítása sokkal kevésbé tűnik bonyolultnak, mint eddig. Már csak 55 nap van hátra addig, amikor a Real Madrid kapitánya szabadon tárgyalhat bármely klubbal, ám a hírek szerint még egy darabig a blancók játékosa marad.

Ramos hosszabbít
A dolgok jelenlegi állása szerint abban az esetben, ha Ramos nem hosszabbít a spanyol gigásszal 2021. január 1-ig, szabadon tárgyalhat más klubokkal arról az idény végén bekövetkező esetleges távozásáról. De a védő utóbbi időben mutatott teljesítménye, a folyamatosan megdöntött újabb és újabb rekordok nem arra utalnak, hogy megvalósulna egy ilyen forgatókönyv.

Sergio Ramos

Az El Larguero szerint két éves szerződéshosszabbítást fog ajánlani a klub a játékosnak, amely nem fog tartalmazni fizetésemelésre vonatkozó kiegészítést. Innentől kezdve Ramos dönti el, hogy mit válaszol az ajánlatra, a klub pedig tiszteletben fogja tartani a játékos döntését.

A helyzet a klubnál elég egyértelmű. A 2020-as év történései, és a koronavírus-járvány következményei miatt a klub szeretne megegyezésre jutni a keret tagjaival egy általános fizetéscsökkentésről. Ez nagyban hozzájárulna a 190 millió eurós kieséssel járó negatív hatások csökkentéséhez, társulva a már korábban bevezetett 10%-os fizetéscsökkenéshez, és a győzelmi bónuszok elengedéséhez. A klub terve az, hogy 15-20%-ra növelné a fizetéscsökkentést.

Amint ez megoldódik, a klub szeretné lezárni Ramos szerződéshosszabbítását is, és még az idén be szeretné jelenteni a szurkolóknak a jó hírt. A kapitány tisztában van a helyzettel, és teljesen nyugodtnak tűnik, különböző interjúkban pedig számtalan alkalommal kifejezte már maradási szándékát. Nagyon szeretne további rekordokat megdönteni a blancók játékosaként, és az új Bernabéu Stadionból vonulna majd vissza.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK