Zidane: Mindannyiunk érdeke, hogy hosszabbítson Ramos

Vége a kéthetes válogatott szünetnek, holnap folytatódik a spanyol bajnokság. A Villarreal elleni találkozó előtt Zidane ma megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. A mester beszélt a sűrű menetrendről, a sérültekről és természetesen a mérkőzésről is.

A mérkőzés
"A jó hír, hogy mindenki visszatért, és a holnapi bajnokira fókuszálunk. A rossz hír, hogy néhány játékos sérüléssel bajlódik. De ahogy mindig, úgy most is csak előre tekinthetünk, hogy holnap egy jó meccset játszunk. A játékosok készen állnak. Nacho és Carvajal már egy ideje a csapattal edz probléma nélkül, viszont Casemiro, Hazard és Militão helyzete más, mert bár nem voltak sérültek, de egy ideig csak otthon tudtak edzeni. Csapatként kell megoldanunk az előttünk álló kihívásokat, mert tudjuk, milyen fontos a Villarreal elleni találkozó. Bízom benne, hogy jól fogunk teljesíteni az egész meccsen."

A sűrű menetrend
"Volt ma egy megbeszélésünk az edzőkkel, próbálunk kitalálni valami, de végül úgy is sikerül megtalálni a megfelelő beosztást. Kizárólag a játékosok egészségére és a futballra gondolok, mert jó teljesítményt kell nyújtanunk. A menetrend olyan amilyen. A regenerálódás nagyon fontos és jelenleg nincs sok időnk erre két meccs között. Ez a helyzet, ehhez kell tudnunk alkalmazkodni. Elfogadjuk a dolgokat, de ma mindenképpen szerettem volna erről beszélni. Nem tudunk semmit sem csinálni ezzel, tudjuk, hogy nem mindenki tud megfelelő mennyiséget pihenni. Ezt nekem kell megfelelően kezelnem, ettől függetlenül teljes őrület ez a sűrű menetrend."

Sergio Ramos
"A legfontosabb, hogy Ramos és a klub is rendben van. Ő a mi vezérünk, egy rendkívül fontos játékosunk. Akkor is, amikor a válogatottal játszik, ezzel nem tehetünk semmit. Addig fog a válogatottban szerepelni, ameddig akar. Szeretjük, ha a kapitány a csapattal van, mert sokat jelent ez mindenkinek. Remélem, hamarosan megoldódnak a szerződésével kapcsolatos dolgok. Ez mindannyiunk érdeke."

"Mindig rossz hír, amikor egy játékos megsérül, de el kell fogadnunk, hogy Ramos nem fog játszani holnap. Szeretnénk, ha minél előbb újra egészséges lenne. A legrosszabb dolog egy edző számára, amikor látja megsérülni egy játékosát. Mindig sokat gondolok a játékosok egészségére, főleg, amikor olyan sok meccset játszanak, mint manapság. Sajnos más csapatok is megtapasztalták ezt, és nem tagadom, hogy aggódom és vannak fenntartásaim, de ennél jobban nem szeretnék most ebbe a témába belemenni."

Varane
"Nincs száz százalékos állapotban, de elszánt, és játszani akar. Meglátjuk, mi lesz holnap, az biztos, hogy a csapattal tart ő is. A klub fontos része, szerencsések vagyunk, hogy a játékosunk lehet. A szurkolók, a klub és az edző szemében is érinthetetlen. Bár nem akadályozhatjuk meg, hogy az esetleges átigazolásáról beszéljenek, ettől függetlenül a klubbal ugyanaz az állaspontom. Meglátjuk majd, hogy játszani fog-e holnap. Nincs tökéletes állapotban, mert nem edzett tegnap. Összeszedett egy kisebb sérülést, de ott akar lenni a csapattal és ez jó hozzáállás."

Éder Militão
"Az elmúlt két napban már a csapattal edzett, és kezd is formába lendülni, de még megfelelő fizikai állapotba kell kerülnie. Ahogy a többieknek is."

A csapat állapota
"A szezon végéig nagyon nehéz lesz a megfelelő fizikai állapotban maradni, mert minden nagyon furcsa, de mégsem változik semmi. Le kell játszanunk a meccseket, és fel kell készülnünk megfelelően a következőre, és természetesen meg is kell nyerni őket. Ez nem egyszerű."

Személyes kapcsolat a klubbal
"Ez a Real Madrid, és mindannyian jól tudjuk, milyen helyet foglal el a klub a futball történelmében. Sohasem hibázhatsz, ez mindig is így volt, és mindig is így lesz. Ez bele van kódolva a klub DNS-ébe."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK