Carlos Queiroz: Elárulok egy titkot Ramos és Pepe kapcsán

A blancók korábbi edzője egy interjúban Real Madriddal kapcsolatos kérdésekre is válaszolt.

Edzette a galaktikus Real Madridot, többek között Zidane-nal a keretben. Ebben az idényben a francia egy igazi hullámvasút menetet él meg a blancók edzőjeként, most épp hős, de aztán veszélyben lehet a munkája. Ön szerint hogy boldogul Zidane a Real Madridnál?
Zizou minden támogatásomat és szimpátiámat élvezi. Ő is ugyanúgy szenved ettől az instabil, megmagyarázhatatlan helyzettől, mint bármely más edző. Nem ugyanolyan egy csordultig megtelt Bernabéuban megpróbálni megfordítani egy párharcot, mint zárt kapuk mögött Valdebebasban. Jelenleg ugyanolyan otthon játszani, mint idegenben. Kegyetlen dolog a világjárvány idején az edzőkön elverni a port. Nehéz valóban megérteni, hogy mi zajlik most az edzéseken és a meccseken. Például Spanyolország 6-0-s győzelme a németek ellen eléggé furcsa. Gratulálok a spanyoloknak, de néhány dolog, amit a világjárvány alatt láttunk, nem normális. A Real Madrid és Florentino Pérez jól tették, hogy nem hoztak elhamarkodott döntéseket, és nem foglalkoztak a klubon kívülről érkező véleményekkel.

Sergio Ramos az ön távozása után érkezett…
Elárulok egy titkot, amire Florentino is biztosan emlékszik. Amikor először megérkeztem Madridba, Jorge Valdanóval együtt, az első dolog, amit kértem tőlük, az Sergio Ramos és Pepe leigazolása volt. Ha ezt megtették volna már akkor, úgy lehet, hogy a mai napig a Madrid edzője lennék. Az első madridi napomtól kezdve le akartam igazolni a nagy kapitányt. Mit lehet még mondani Sergióról?

Egy másik közös pont a Real Madriddal James Rodríguez, hiszen ön is edzette őt. Milyen benyomásai voltak róla, amikor Kolumbia szakvezetője volt?
Mindig jobban szerettem a csapatról beszélni, mint a játékosokról. Ahogy barátom, Sir Alex Ferguson mondja mindig, a csapat mindenek felett. Sajnos a kolumbiai válogatott és én sem kaptuk meg soha a 100%-os Jamest. A Real Madridnál és a Bayern Münchennél történtek azt eredményezték, hogy sosem kapott rendszeres játéklehetőséget, Jamesnek pedig pontosan erre lett volna szüksége ahhoz, hogy kiteljesedjen. A 2014-es világbajnokságon szenzációs volt, de nem tudta kihozni magából a legjobbat. James és a csapat is sokat szenvedett a helyzete miatt. Most kezd egyre többször játszani az Evertonban, de sajnos karrierjeink már más irányt vettek.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK