Ceballos, Bale, James: Az idő Zidane-t igazolja

Senki nem állíthatja, hogy Zidane nem hoz döntéseket, az elmúlt nyáron például három komoly döntést is meg kellett hoznia a játékoskeret kapcsán. Kvalitásaikat nézve meglepő módon elengedett három játékost a nyáron, akikkel kapcsolatban az idő megválaszolta a kérdést, hogy jól döntött-e. Úgy tűnik, hogy Dani Ceballos, James Rodríguez és Gareth Bale elengedése jó döntés volt.

Ceballos: Kispadon az Arsenalban
A fiatal középpályás kiváló technikai kvalitásokkal rendelkezik, Mikel Arteta pedig azt szerette volna, ha ő diktálja a tempót az Arsenal együttesében, az ágyúsok azonban bizonytalanul kezdték az évet, a 24 éves spanyol pedig nem tudta őket biztonságba vezetni.

Az Arsenal szombaton 3-1-ra verte a Chelsea együttesét, Ceballos végig a padon volt. Ha Arteta ragaszkodik az újonnan felfedezett győztes formulához, akkor Ceballos könnyedén kiszorulhat a számításaiból, ami nagyban megnehezíti a játékos dolgát, ha szeretne szerepelni Zidane terveiben a következő idénytől.

A blancók figyelik Ceballos fejlődését, tekintettel arra, hogy kölcsönszerződése a nyáron lejár, de Modric szerződéshosszabbításával, és újabb igazolások lehetőségével a dolgok nem állnak a legjobban a korábbi Betis-játékos szempontjából.

James: Mennyből a pokolba
James Rodríguez bemutatkozása a Premier League-ben csodálatosan sikerült. Nem is kívánhatott volna jobb embert Carlo Ancelottinál, hogy a szárnyai alá vegye, és visszaadja az önbizalmát, a kolumbiai pedig gólokkal és gólpasszokkal hálálta meg mestere bizalmát, az Everton szárnyalt az idény korai szakaszában.

Az elmúlt hetekben azonban James formája nagyot zuhant, a nemzeti csapatával is gyenge eredményeket ért el, és folyamatosan sérülések hátráltatják, amelyeken nem tud túllendülni.

A kritikusok már Angliában is megtalálták őt, megkérdőjelezték, hogy képes-e folyamatos jó teljesítményre, kiemelve azt, hogy vélhetően ezért nem számolt vele Zidane.

Bale: Továbbra is sérülések hátráltatják
A walesi sérülten érkezett meg a Spurshöz, ami már eleve gyanút ébresztett bizonyos emberekben, amely végül be is igazolódott, hiszen Bale nem tudta magát beverekedni José Mourinho csapatába, ami mind a játékost, mind pedig az edzőt frusztrálja.

Bale betalált a Premier League-ben, a ligakupában és az Európa-ligában, de minden sorozatban csak egyszer, a mutatott teljesítménye pedig jóval alulmaradt attól, amit érkezésekor vártak tőle. A 31 éves játékos újabb sérülést szedett össze az Európa-ligában, és egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza.

Továbbra is bizonytalan a szélső madridi jövője, az értéke pedig a londoni kölcsönjátéka alat is folyamatosan esik.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK