A Real Madrid lett a 21. század legjobb klubja

A Globe Soccer 2020 díjátadón több díj is köthető a blancókhoz, hiszen Iker Casillas és Cristiano Ronaldo is a díjazottak között van.

A 2020-as Globe Soccer díjátadón a Real Madrid kapta a 21. legjobb klubjának járó díjat. A klub 5 Bajnokok Ligája trófeát nyert meg 2001 és 2020 között, ezek közül hármat sorozatban, így a Bayern München, a Barcelona és az Al Ahly előtt végzett a szavazáson.

A klub képviseletében Emilio Butragueño, nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató vehette át az elismerést. „Igazi megtiszteltetés, hogy átvehetem ezt az elismerést. Ez mindenki számára egy rendkívül nehéz év volt, az, hogy megkaptuk ezt a díjat, a csapat erőfeszítéseinek köszönhető. Ahogy mindig, most is szeretnénk megosztani ezt a trófeát mindenkivel, aki a Real Madrid családjának tagja: az elnökkel, a játékosokkal, az edzőkkel, a stábbal, és persze a szurkolókkal” – mondta Butragueño.

Globe Soccer 2020

„A Real Madridot szurkolók nélkül nem lehet megszokni. Ők segítetek nekünk abban, hogy folyamatosan fejlődni tudjunk. Végül szeretném mindenkinek a legjobbakat kívánni ez után a rendkívül nehéz év után, és remélhetőleg hamarosan visszatérhetünk a normális életünkhöz, és a szurkolókkal együtt élvezhetjük a közös szenvedélyünket, a futballt” – fejezte be mondandóját az igazgató.

Iker Casillas, a Real Madrid korábbi legendája, egyébként pedig néhány napja már a klub alapítványának vezető beosztású munkatársa, szintén díjat kapott. A legendás kapus példaértékű karrierjét ismerték el egy díjjal. „Köszönöm ezt a trófeát. Örülök, hogy itt lehetek. Remélem, hogy a következő év sokkal jobb lesz, és újra a normális keretek között élvezhetjük a futballt” – mondta Iker.

Iker Casillas

Emellett Cristiano Ronaldo, a Real Madrid történetének legeredményesebb játékosa is a díjazottak között volt. A portugál kiválóság a 21. század legjobb játékosának járó díjat kapta meg. „Szeretném megköszönni mindenkinek, aki rám szavazott, a családomnak, az édesanyámnak, a testvéreimnek. Ez egy kivételes eredmény, ami további motivációt ad nekem a folytatáshoz” – mondott köszönetet Cristiano.

„Az, hogy a legjobbnak választottak, nagy megtiszteltetés. Remélem, hogy jövőre véget ér ez a mostani helyzet, és sokkal több élvezetben lehet majd részünk. Bízom benne, hogy még sok évig képes leszek játszani. Nagyon köszönöm” – fejezte be mondandóját a portugál.

Forrás: realmadrid.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK