Erling Håland: A Real Madridot nem érdekli a Barcelona mozgolódása

Miközben úgy tűnik, hogy a Barcelonának is szándékában áll beszállni az Erling Braut Hålandért folytatott küzdelembe, a Real Madrid biztos abban, hogy a fiatal norvéggal kapcsolatban már minden sínen van.

A Real Madrid fél szemmel figyeli, hogy mi történik Barcelonában az elnökválasztás kapcsán, amely január 24-én lesz esedékes. Josep Maria Minguella, Emili Rousaud tanácsadója és jövőbeli alelnökjelöltje abban az esetben, ha az Els Millors csoport nyeri meg a választásokat, olyat nyilatkozott, ami biztosan okozott némi meglepetést a Bernabéuban.

Minguella elmondta, hogy ha Rousaud nyeri a január 24-i választásokat, Håland a Barcelona játékosa lesz a következő idénytől. Persze ugyanarról a Hålandról van szó, aki Florentino Pérez rövidtávú terveiben is szerepel.

Minguella azt is elárulta, hogy van egy megegyezés Rousaud, Mino Raiola és a Borussia Dortmund között a játékos leigazolásával kapcsolatban. Rousaud nem az egyetlen jelölt, akit összehoztak Hålanddal, Joan Laporta is reménykedik a játékos megszerzésében a Raiolával való kiváló kapcsolatából adódóan.

Idő közben egyébként Raiola cáfolta a katalán klub körüli híreket: „Ezek álhírek. Soha nem beszéltem egyetlen elnökjelölttel sem, és nem is fogok. Ha megválasztották az új elnököt, felhívhatnak.”

A Real Madrid nem aggódik
A Real Madridnál azonban nyugodtak maradtak a legmagasabb szintű vezetők, hiszen már hónapok óta dolgoznak a Håland-ügyön, és tökéletesen halad a fiatal csatár megszerzésének terve.

Először is 2022 előtt lehetetlen lenne emberi áron elhozni őt a Dortmundtól, ez az az időpont, amelyben Raiola és a Dortmund megegyezett egymással, mint a játékos távozásának lehetséges időpontja, erre szóbeli egyezség született a felek között.

Ez is volt az egyik oka annak, hogy Raiola hozzájárult ahhoz, hogy a Dortmund 20 millió euróért és a képviselőknek további 23 millió euróért (15 Raiolának és 8 a játékos édesapjának) megszerezhesse a játékost.

Håland a Real Madridban akar játszani
A Madridnál azzal is tisztában vannak, hogy a norvég támadó szeretné a közeljövőben magára ölteni a habfehér szerelést. Ahogy már korábban ő maga is elmondta, példaképe, Cristiano Ronaldo madridi góljain nőtt fel. Emellett van egy újabb faktor, mégpedig Martin Ødegaard, Håland jó barátja, aki a háttérben a norvég válogatott edzőtáborában szintén arról győzködi a csatárt, hogy igazoljon Madridba.

A Madrid 2022-re már lezártnak tekinti a Håland-ügyet, ami összhangban van Karim Benzema szerződésének lejártával is. Hålanddal a Madridnak jó esélye van arra, hogy betöltse a francia által hagyott űrt.

A játékos ügynöke nem igazán tartja a kapcsolatot Florentino Pérezzel a Pogba-ügy óta, de az olasz közeli kapcsolatot ápol José Ángel Sánchezzel, a klub főigazgatójával, és szívesen dolgozna újra a Madriddal.

Ami szintén nem elhanyagolható faktor, az az a tény, hogy a Dortmund vezetője, Hans-Joaquim Watzke Pérez csodálója az üzleti világban, és eddig mindig a Madrid oldalára állt az UEFA vagy ECA ügyekben. Watzke emellett mindig hálás lesz a Madridnak, hogy leigazolhatta Hakimit és Reiniert is. Mindent egybevetve úgy tűnik, hogy a Real Madrid már lezárta Erling Håland ügyét.

Forrás: AS, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK