Néhány dolog, amit nem biztos, hogy tudtál Viníciusról

Vinícius Jr. még csak 20 esztendős, de már eddig is igazán mozgalmas élete volt. Már most 89 meccsnél jár a Real Madridban, és jó ideje világsztárnak számít. A MARCA az alábbiakban gyűjtött össze a játékosról néhány érdekességet.

Ronaldo-videók
Példaképe Neymar, és gyakran hasonlítják is a PSG sztárjához. Vinícius mindenesetre Ronaldo Nazáriót is mindig csodálta, és a mérkőzésekre vezető úton mindig róla szóló videókat nézett. Ronaldo szintén csodálja Viníciust, és ott volt a Bernabéuban a fiatal brazil bemutatásának napján.

Barátok, akiket magával hozott Brazíliából
Amikor a Flamengóból a Real Madridba igazolt, Vinícius két közeli barátját, Menegate-et és Wesley-t magával hozta, és együtt élnek.
„Épp egy interjút néztünk a TV-ben, ahol véletlenül elszólta magát, hogy elhoz minket Spanyolországba, de nekünk addig erről fogalmunk sem volt” – emlékezett vissza Wesley.

Vini Jr.

100 jegy a debütálására
Amikor 16 évesen debütálhatott a Flamengo első csapatában, Vinícius 100 jegyet vásárolt a barátainak és a családjának az Atlético Mineiro elleni összecsapásra. Különleges nap volt, amelyen 30.000 ember skandálta a fiatal brazil nevét.

Meglepetés az első edzései után
Amikor először megérkezett a Real Madridhoz, Vinícius Valdebebasban maradt, és próbált jó benyomást tenni az edzéseken.

„Úgy gondoltam, hogy soha nem lesz lehetőségem játszani” – emlékezett vissza, amikor arról beszélt, hogy az első edzéseken milyen minőségű játékosokkal találta szembe magát.

Casemiro és Marcelo, a két brazil, akik szintén tiniként érkeztek meg a csapathoz, sokat segítettek honfitársuknak a beilleszkedésben.

A döntés, ami a Real Madridhoz hozta
Amikor Vinícius Európába készült, megvolt a lehetősége, hogy a Barcelonába vagy a Real Madridba igazoljon. Az egyik ügynöke még emlékszik arra, amikor megkérdezte Viníciust, hogy ő mit szeretne.

„Irány a világ legjobb csapata, gyerünk a Real Madridba!” – hangzott a válasz.

Sao Goncalo veszélyei
A szélső Sao Goncalóból származik, Rio de Janeiro egyik legszegényebb, legveszélyesebb szomszédjából. 

„Megpróbáltam jó emberek között maradni, és futballozni” – mondta a játékos erről az időszakáról.

Nehéz gyerekkora volt, különösen akkor, amikor édesapjának Sao Paulóba kellett mennie dolgozni.

Az első csapata
Bár a Flamengónál csinált nevet magának, Vinícius első csapata a Canto del Rio volt. Bár voltak ajánlatai a Flamengótól is próbajáték kapcsán, ő először a Canto del Rióban játszott, mivel oda könnyebb volt eljutni.

„Aztán amikor 10 éves lettem, volt egy próbajátékom a Flamengónál” – emlékezett vissza.

„A nagybátyámhoz, Ulyseshez költöztem, ott laktam hétfőtől péntekig, mivel ő közelebb lakott az edzőközponthoz.”

Vini

Szigorú diéta
Mivel nagyon szeretne sikeres lenni a futball legmagasabb szintjén, Vinícius szigorú edzéstervek és táplálkozási szabályok szerint éli az életét az elmúlt másfél évben, Thiago Lobo felügyelete mellett. Ráadásul van egy saját séfje is, aki az ételeit készíti el, ő Daniel Vera.

„Vannak dolgok, amiket korábban soha nem ettem meg, de most muszáj” – magyarázta Vinícius egy interjúban.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK