Zidane: Az edző, aki megállította Messit és Simeonét

A Real Madrid irányítása nem könnyű feladat, különösen akkor, ha az elmúlt évtizedet nézzük, amely Lionel Messi dominanciájával telt Barcelonában, és Diego Simeone Atlético Madridjával fenyegetett. Zinédine Zidane mégis képes volt arra, hogy számos alkalommal felülkerekedjen a két argentinon. A MARCA gyűjtése.

A két, Real Madridnál töltött időszaka alatt Zidane 12 alkalommal találkozott a Diego Simeone által irányított Atlético Madriddal tétmeccsen, amelyeken a mérlege hat győzelem, négy döntetlen és mindössze két vereség. Az egyik vereség az első találkozásuk alkalmával született, a másik pedig a Bajnokok Ligája 2016/2017-es kiírásának elődöntőjében lejátszott visszavágón, ahol az összesített eredménynek köszönhetően a blancók mentek tovább.

Két győzelem is döntőben született El Cholo ellen, az egyik a 2016-os BL-döntő volt, a másik pedig a tavalyi Spanyol Szuperkupa döntője, mindkét esetben büntetőkkel. Zidane 11 címet nyert a klubjával, ugyanezen idő alatt Simeone mindössze kettőt.

Ha Messi és a Barcelona kapcsán vizsgáljuk meg a számokat, hasonló eredményre jutunk. Zidane úgy érkezett meg a Bernabéuba, hogy Barcelona volt a regnáló BL-győztes, de neki végül sorozatban háromszor is sikerült Európa trónjára ültetnie a Real Madridot.

Zidane

A három bajnokságból, amelyek alkalmával Zinédine Zidane az első meccstől az utolsóig irányította a Real Madridot, a blancók kettőt nyertek meg, a Barcelona pedig egyet. Figyelembe véve, hogy az elmúlt időszakban a spanyol ligában a katalánok milyen eredményeket értek el, ez beszédes adat.

A szakember irányítása alatt megnyert 11 trófea majdnem duplája a Barcelona ezen időszak alatt megnyert 6 címének. Ha az El Clásicókat nézzük, akkor öt győzelem, három döntetlen és két vereség a Zidane-csapat mérlege a Barcelona ellen. Ebből is látszik, hogy Messi többször hagyta el idegesen a pályát ebben az időszakban a Madrid elleni meccsek után, mint korábban. 

Érdekesség, hogy mind a Barcelona, mind pedig az Atlético Madrid kihozta a maximumot a 2018/2019-es idényből, amely előtt a francia mester elhagyta a blancókat. Az Atléti megnyerte az UEFA Szuperkupát a Julen Lopetegui által irányított Real Madrid ellen, a Barcelona pedig bajnok lett úgy, hogy mind hazai pályán, mind pedig idegenben megverte a Real Madridot.

Zidane sokat tett már le az asztalra karrierje során, de az, hogy lelassította Messi szárnyalását és Simeone Atléticóját, biztosan a legnagyobb eredményei között szerepel.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK