A Manchester City lecsapna Sergio Ramosra

Az ESPN szerint angol együttes figyeli a spanyol madridi helyzetét, ha pedig lehetősége adódik, lépni fog.

Az ESPN több forrásra hivatkozva állítja, hogy a Manchester City közelről figyeli Sergio Ramos madridi helyzetét, és szívesen megszerezné ingyen a spanyol védőt a nyáron.

A Madrid kapitánya ez idáig nem hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését, és január 1. óta szabadon tárgyalhat más klubokkal.

A City tisztában van azzal, hogy az üzlet megvalósítása bonyolult lehet, de az angol klub a védelem megerősítésén dolgozik a következő idény előtt. Az ESPN forrásai szerint Pep Guardiola nagy rajongója Sergio Ramosnak, és nagyon örülne, ha a veterán középső védő Manchesterben folytatná.

Ramos 35 éves lesz márciusban, de a City meggyőződése az, hogy a játékos még képes a legmagasabb szinten teljesíteni, és érdekes lenne felhasználni a tapasztalatát és vezetői képességeit a védelemben.

Guardiola opciói a posztra Ruben Dias (23), akit a Benficától igazoltak szeptemberben, Nathan Ake (25), John Stones (26) és Aymeric Laporte (26).

Az ESPN úgy tudja, hogy a Citynek nem jelentene gondot Ramos fizetési igényének kielégítése, amely Madridban nem ennyire egyértelmű, figyelembe véve, hogy ingyen érkezne. Ám a lap saját forrásai novemberben azt is állították, hogy Ramos elsősorban a szerződéshosszabbítást szeretné elérni. A spanyol védő két éves hosszabbítást szeretne kiharcolni, a Madrid ezt el is fogadná, amivel kivételt képezne saját szabály alól, már ami a 30 év feletti játékosok szerződéshosszabbítását illeti.

A tárgyalások már ősszel megkezdődtek, a folyamat azonban a vártnál jobban elhúzódik, mivel a koronavírus-helyzet a klub gazdasági lehetőségeire nézve negatív hatással volt.

A City is tisztában van azzal, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv a játékos szerződéshosszabbítása, de a manchesteriek jó helyzetben akarnak lenni arra az esetre, ha végül nem születik megegyezés a felek között, és Ramos távozása valós lehetőséggé válik.

Forrás: ESPN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK