Ana Rossell, aki szalvétán győzte meg Florentino Pérezt

Történelme első szezonját futja a Real Madrid női csapata, jelenleg a bajnokság második helyén állnak. Az útjuk idáig nem volt egyszerű, de annál nagyobb eredmény, hogy most itt lehetnek. Ez pedig nagyban köszönhető Ana Rosellnek.

Történelme során a Real Madrid nemcsak a pályán mutatott lenyűgöző és egyedülálló dolgokat, hanem például az átigazolásokat is sokszor páratlan módon vitte véghez. Az egyik ilyen legendás történet, amikor Florentino Pérez egy szalvétán üzent Zinédine Zidane-nak, hogy legyen ő a következő Galaktikus. Ez egyszerre volt merész és magabiztos húzás a Real Madrid elnökétől. Bejött? Nagyon is bejött, hiszen azóta tudjuk, hogy Zidane sokkal több lett, mint a következő Galaktikus. Közel 15 évvel később aztán újra előkerült a szalvéta, de ezúttal Florentino Péreznek címezték. A feladó pedig nem más volt, mint Ana Rossell, aki most a Real Madrid Femenino elnöke, és a női csapat alapításáról szóló dokumentumfilmben (Un sueño Real) beszél erről a történetről.

"Florentino egy szalvétán igazolta le Zidane-t, és én ugyanezt csináltam. Az elnök az elnöki páholyban volt, amikor átnyújtottam neki egy szalvétát, amin a következő szöveg állt: 'te így igazoltad le a világ legjobb játékosát, én pedig segíteni szeretnék neked, hogy a 21. század legjobb klubja legyen a Real Madrid. Ezt viszont női csapat nélkül nem fogod elérni'".

Rossell bátorsága pedig kifizetődött, igaz, azért pár évet még várni kellett az álom beteljesüléséhez. "Miután prezentáltam a projektemet a női csapatról, pozitív visszajelzéseket kaptam, azonban azt is elmondták, hogy ennek még nincs itt az ideje. Folytatnunk kell lépésről lépésre a munkát" – meséli a dokumentumfilmben.

A CD Tacónt Ana Rossell, Lolo Merinero és Luis Ros alapította 2016-ban. Erről a következőket mondta a korábbi spanyol játékos: "Szerettünk volna csinálni egy teljes mértékben női klubot, egy olyan névvel, amit sohasem fognak elfelejteni. Olyan szót kerestünk, ami egyszerre hordoz női és futballal kapcsolatos konnotációkat. Így született meg a Tacón". A Tacón betűinek jelentése: trabajo (munka), atrevimiento (merészség/bátorság), conocimiento (tudás), organización (szervezettség) és notoriedad (ismertség), emellett a 'tacón' utal a magassarkú cipőkre, illetve a fociban így hívják a sarkazást.

A játékosok és az egyesület munkatársai mindennél motiváltabban voltak, ezért is volt annyira fájdalmas, amikor 2018-ban, egy évvel a feljutásuk előtt kiestek a playoff-ban. "A Tacón göröngyös úton jutott el idáig. Kezdetben nem voltak épületeink és játékosaink sem. Leleményesek voltunk, támogatókat szereztünk és még a kavicsok alatt is pénzt kerestünk. Mindeközben mindennél nagyobb szenvedéllyel dolgoztunk. Azt ugyanis jól tudtuk, hogy egy alázatos klub vagyunk, akinek az a célja, hogy feljusson és egy napon a Real Madrid lehessen" – teszi hozzá Ana.

"Hétéves koromban kezdtem el focizni, mindig is hatalmas Madridista voltam, és arról álmodoztam, hogy egyszer a Real Madridban fogok játszani"

Bár Ana Rossellnek nem sikerült ezt az álmát válóra váltania, de neki köszönhetően sok-sok futballista lánynak már lehetősége van erre.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK