Pau Torres – A jövő Sergio Ramosa?

A Real Madridnál tudják, hogy fel kell készülni a Sergio Ramost követő életre, a lehetséges utódok listáján pedig nagybetűkkel szerepel Pau Torres neve, aki könnyen a madridi legenda utódjává válhat.

A Villarealban szereplő Pau 24. életévét tölti idén, és a tervek szerint a spanyol válogatott tagjaként ott lehet az idei Európa-bajnokságon. Mindkét lábával labdabiztos annak ellenére, hogy a balt preferálja, és a labdakihozatal sem okoz számára nehézséget.

Ramos szerződéshosszabbítása jelenleg a levegőben lóg, jelenlegi kontraktusa pedig júniusban lejár. A pótlásáról szóló hírek pedig ezzel párhuzamosan egyre többször jelennek meg a sajtóban.

Ha nem David Alaba, akkor Pau Torres. Utóbbi a Villareal akadémiáján nevelkedett egészen kicsi kora óta. A játékos természetes védekezési adottságai most ütköztek ki igazán, megmutatta a benne rejlő potenciált, és ugyan még van hova fejlődnie, ez talán csak akkor lesz lehetséges, ha csapatot vált.

A spanyol játékos ritkán vét hibát, szerény, diszkrét és szorgalmas embernek írják le, aki tökéletesen illik egy sztárokkal tűzdelt együttesbe. Ha marad Ramos, ha nem, a Real Madrid új védelmet akar építeni, ehhez pedig Pau Torres és Alaba jelenthetik az első lépést.

A 23 éves védő jelenlegi kontraktusa 2024-ig szól, kivásárlási ára 50 millió euró, a királyi gárdának pedig fel kell tennie a kérdést: megéri ennyi pénzt fektetni Pau Torresbe? Amennyiben fejlődik és kezdő lehet Madridban öt, hat vagy akár hét évig, úgy a transzfer igazi alkalmi vételnek tekinthető, de tekintve, hogy Militao is a padon ül, Raphael Varane is a keret tagja és Alaba érkezése is szinte biztos, megéri újabb védőt vásárolni a Realnak?

Ez kulcsfontosságú kérdés Florentino Pérez számára, különösen egy olyan időszakban, amikor a fizetések és kiadások csökkentése létkérdés nemcsak a Madridnál, hanem bármely más együttesnél is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK