Camavinga továbbra is a célpontok között

Luka Modrić minden bizonnyal meghosszabbítja szerződését a Real Madriddal, ez azonban nem befolyásolja a királyi gárda terveit Eduardo Camavinga ügyében. A két eset teljesen más a blancók szemében, Camavingára már a jövő befektetéseként tekintenek, míg a horvát középpályás a jelen Real Madridjában szerepel.

Amennyiben az üzlet megvalósul és a francia középpályás Madridba teszi át a székhelyét, úgy a királyi gárda vezetősége abban bízik, hogy egy Modrić kaliberű játékostól tanulhatja meg a labdarúgás csínját-bínját. Az együttesnél biztosak abban, hogy a Martin Ødegaard és Fede Valverde (mindketten 22 esztendősek) alkotta duó jelenti majd a generációváltás után a habfehér alakulat középpályáját, míg a 28 éves Casemiro egyfajta kapocsként működhet a fiatalok és a veteránok között. Ezekben a tervekben nem szerepel Isco, akinek az eladásából és megmaradó fizetéséből finanszírozhatják a transzfereket.

Mbappé és Camavinga a két fő célpont – a koronavírus ellenére

A koronavírus okozta gazdasági visszaesés a Real Madrid átigazolási stratégiáját is megváltoztatta. Az eredeti terv szerint 2021 nyarán két jelentős igazolás történt volna, hiszen Mbappé és Camavinga is habfehér mezbe öltözött volna. A klub célja változatlan, annak ellenére, hogy a bevételek jelentősen visszaestek – kétéves periódusra számolva 25%-os bevételcsökkenéssel számolnak – és egyedül csak a járványhelyzet további romlása szabhat gátat az üzleteknek.

Mbappé megszerzése kulcsfontosságú madridi szempontból, és Florentino Pérez politikájának is alappillére: a klubelnök mindenképpen nagy neveket szeretne a csapatánál tudni, a reklámbevételek ugyanis segíthetik a klub pénzügyi helyzetének rendezését. Camavinga már Zinédine Zidane kérésére kerülne a spanyol fővárosba, miután a francia edző Paul Pogba leigazolására tett kísérletei a múlt homályába vesztek.

Camavinga ügyében a Real Madrid a favorit

A francia tehetség nemrég bekövetkezett ügynökváltása megnövelheti annak az esélyét, hogy a játékos az idény végén távozik a Rennes csapatától, ugyanis nem szeretné meghosszabbítani 2022-ben lejáró szerződését. Hovatovább, az utóbbi hónapokban tapasztalt formahanyatlása után a francia klub is arra a döntésre jutott, hogy a legjobb lenne megválni tőle, várhatóan 50-80 millió euró körüli áron.

Az egyelőre kérdés, hogy milyen anyagi helyzetben lesz a Real Madrid, amikor a lehetőség az ölükbe pottyan – habár az elmúlt évek önmegtartóztató magatartása után valószínűleg nem jelent majd gondot a pénz. Amennyiben valóban Camavinga leigazolása mellett dönt a királyi gárda, ők lesznek előnyben a többi vetélytárssal szemben. Elsősorban azért, mert a játékos új ügynöke, Jonathan Barnett úgy véli, ügyfelének Madridban lesz a legjobb helye. Annak ellenére, hogy egy másik kliense, bizonyos Gareth Bale kapcsán már összetűzésbe keveredett a klubbal, Barnett remek kapcsolatot ápol Florentino Pérezzel és José Ángel Sánchezzel is, ezt pedig a napokban egy interjúban is megerősítette. "Remek kapcsolatot ápolunk a Real Madriddal" – mondta egy rádióműsorban.

A játékoshoz közeli források szerint van azonban egy másik mozgatórugó is: Zinédine Zidane. A Real Madrid edzője François-Henri Pinault barátja, akinek édesapja, François Pinault a Rennes jelenlegi tulajdonosa. Több, mint tíz éve ismerik egymást, és több olyan jótékonysági rendezvényen is látták már őket együtt, melyeken a motoneuron betegség gyógyítására gyűjtöttek.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK