Egy különleges fotó különös története: Don Santiago Bernabéu autóbalesete

1968. január 9-én Santiago Bernabéu sértetlenül úszott meg egy komolyabb balesetet.

1968. január 9-én, vagyis napra pontosan 53 évvel ezelőtt egy Antonio Conesa nevű fotós készítette az alábbi képet Santiago Bernabéu de Yestéről, vagyis a Real Madrid legendás elnökéről.

A képnek különleges története van, hiszen néhány perccel azután készült, hogy Bernabéu egy komoly balesetet úszott meg sértetlenül. Don Santiago horgászni indult Torreviejában, amikor pályán kívüli életének egyik legrosszabb pillanatát kellett átélnie, miután egy tartálykocsival ütközött össze autójával. Az ütközést csodával határos módon sértetlenül megúszta, pedig Morris márkájú autója felborult.

Akkoriban szinte minden hírlap beszámolt az esetről, az ABC például a következőt írta: „Torrevieja (Alicante). Santiago Bernabéu úr, a Real Madrid elnöke sértetlenül úszott meg egy autóbalesetet. Reggel hét órakor a María Parodi és a Ramón Gallud utca kereszteződésében egy négytengelyes tartálykocsi ütközött egy általa vezetett és tulajdonában álló személygépkocsival. Az ütközés nagyon látványos volt, de Don Santiago sértetlenül szállt ki az autójából, annak ellenére, hogy annak mind a négy kereke az ég felé meredt, miután nekiütközött egy közeli ház falának és áttört egy gyalogos korlátot, miközben lakhelyétől horgászni tartott.”

A baleset után Santiago Bernabéu az autójára támaszkodva pózolt, de a legmeglepőbb az egészben talán az volt, hogy fülig érő mosollyal tette mindezt, mintha épp megnyert volna egy újabb BEK-et. A képet egyébként egy helyi festő és fotós, Antonio Conesa készítette, aki pont a helyszínen tartózkodott, és a fényképet elküldte az EFE ügynökségnek, amiért fotóriporteri akkreditációt kapott.

Forrás: MD
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK