Alaba: Elhagyom a Bayernt

Az osztrák védő biztosan távozik az idény végén a német csapattól, ám azt, hogy hová megy, egyelőre nem döntötte el. Kérőkben mindenesetre nincs hiány, a Real Madrid a hírek szerint befutó lehet.

„Meghoztam az azzal kapcsolatos döntésemet, hogy az idény végén elhagyom a Bayern Münchent, és kipróbálok valami újat. Ez nem volt könnyű döntés, hiszen 13 évet töltöttem el itt, a klub pedig nagyon fontos számomra.”

„Azt még nem döntöttem el, hogy hol folytatom.”

„Természetesen sokáig gondolkoztam, hiszen 13 év után nem könnyű egy ilyen dolgot eldönteni. Végül úgy döntöttem, hogy kipróbálok valami újat, egy új kihívást. Ez eltartott egy darabig.”

(A Barcelona is a kérők között?) „Nem titok, hogy a menedzsereim kapcsolatban állnak klubokkal. A többi a jövőben dől majd el.”

„Sok dolog befolyásolja majd a döntésemet azzal kapcsolatban, hogy hol folytatom a pályafutásomat. Mindent számításba fogok venni. Az például sokat fog nyomni a latba, hogy hol lehetek továbbra is sikeres futballista.”

„Az, hogy a középpályán játszom, nem befolyásolta a döntésemet. Ez csak egyszerűen megtörtént, mivel sok volt a sérültünk. De tudom, hogy az én posztom a védelem közepén van, és ott próbálom segíteni a csapatot.”

„Új kihívást keresek. Nem pénzügyi szempontú döntést hoztam. Még mindig játszhatok hat-hét évig, és most valami újat szeretnék kipróbálni.”

„A klubnál mindenki, de tényleg mindenki harcolt azért, hogy itt maradjak. Én pedig rendkívül hálás vagyok a klubnak ezért. Pontosan emiatt volt ennyire nehéz meghozni ezt a döntést. Nyugodtan mondhatom, hogy ez a klub egy család.”

„Néhány héttel ezelőtt döntöttem el, hogy távozni szeretnék, és ezt akkor közöltem is a vezetőkkel.”

(A fizetési igényével kapcsolatos pletykákra reagálva.) „A pénz nem volt szempont.”

„Az elkövetkezendő néhány hónapban is mindent bele fogok adni, segíteni fogom a csapatot, szeretnék sikeresen távozni. Ez a klub célja is, ez határozza meg a Bayernt. Ez a klub minden évben a csúcson akar lenni.”

(Jövő Spanyolországban?) „A menedzsereim tárgyalnak más klubokkal. Nem aggódom emiatt. Időben meg fogom hozni a döntésemet.”

„Mivel mindig voltak spanyol csapattársaim, egyre jobban beszélem a nyelvet. De összességében nem túl jól. Mindenesetre a pályán pont elég.”
 

Forrás: Twitter
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK