Miről marad le Ramos, ha távozik?

Vitathatatlan, hogy Sergio Ramos a Real Madrid legendája. Mindenesetre ha az elkövetkezendő hetekben megegyezne a klubbal és karrierje hátralévő idejét a spanyol fővárosban töltené, statisztikai szempontból a gólok számát kivéve minden értelemben a klub első számú játékosává válna. Közel áll néhány fontos rekord megdöntéséhez, ám a jövője még bizonytalan. Ha távozik, ezekről biztosan lemarad.

A legtöbb pályára lépéssel rendelkező játékos
Ramos szinte biztosan megdönti ezt a rekordot, ha hosszabbít. Jelenleg a negyedik helyen áll ezen a ranglistán, 668 mérkőzéssel. Előtte Raúl (741), Iker Casillas (725) és Sanchís (710) áll. Ramosnak még másfél év kellene ahhoz, hogy ezt a rekordot megdöntse.

A legtöbb idény
A középső védő lehetne a legtöbb teljes idénnyel rendelkező játékos is a Real Madrid történetében. Jelenleg 16-nál jár, és mindössze két év kellene neki ahhoz, hogy beérje a 18 idényes Paco Gentót és Miguel Ángelt.

A legtöbb trófeával rendelkező játékos
Ezt a rekordot új szerződés nélkül is megdöntheti, bár ehhez mind a bajnokságot, mind pedig a BL-t be kellene gyűjtenie a csapattal, ami jelenleg nem tűnik túl valószínűnek. Ramos és Marcelo 22 címmel rendelkeznek a Real Madridban, ez pedig mindössze egyel kevesebb Paco Gento trófeáinak számánál.

Ideális esetben akár a legtöbb BL/BEK győzelemmel is rendelkezhet, jelenleg négynél jár, Gentónak hat van.

Sergio Ramos

A legtöbb idény kapitányként
A leghosszabb időt első számú kapitányként szintén nem más, mint a klub jelenlegi tiszteletbeli elnöke, Gento tudhatja magáénak, ő kilenc idényen át viselte a kapitányi karszalagot. Chendónak nyolc, Felix Quesadának és Raúlnak hét-hét idénye van kapitányként.

Ramos hat idény óta a klub első számú csapatkapitánya, és 2024-ig kellene hosszabbítania ahhoz, hogy megdöntse a rekordot.

A legtöbb játékperc a spanyol bajnokságban
Jelenleg ő az ötödik ezen a ranglistán. Most 43900 percnél jár, ezzel 99 perc választja el Raúltól. Akik még előtte vannak, az Casillas (45684), Francisco Buyo (48717) és Andoni Zubizarreta (55746). Legalább két teljes szezont kell lejátszania ahhoz, hogy megdöntse Zubizarreta rekordját.

Kapitány az új Bernabéuban
Az új Bernabéu lesz a Real Madrid új koronaékszere, és ha hosszabbít, akkor Ramosé lehet a megtiszteltetés, hogy ő legyen az átalakított stadion első csapatkapitánya.

És azt se felejtsük el, hogy ha a világjárvány közepén távozik, úgy nem lesz lehetősége elköszönni a szurkolóktól sem, pedig azt senki nem vitatja, hogy Ramos emlékezetes búcsút érdemelne.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK