Beszámoló: Atalanta – Real Madrid (0-1): Egy Mendy-góllal közelebb a továbbjutáshoz

Ferland Mendy kései bombájának köszönhetően a Real Madrid győzni tudott a 70 percet emberhátrányban játszó Atalanta otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Az Atalanta középpályása, Remo Freuler piros lapot kapott az első félidő korai szakaszában, így a Real Madrid több mint 70 percet emberelőnyben játszhatott, de a Real Madrid támadójátékából hiányzott valami plusz, így az utolsói percekig úgy tűnt, egy küzdelmes döntetlen lesz a találkozó vége. Ám jött Mendy, aki a tizenhatoson kívülről eresztett meg egy életerős lövést, amely az Atalanta kapujában kötött ki, ennek köszönhetően pedig a Real Madrid előnyből várhatja a visszavágót.

Isco az egész idényt végigdolgozta azért, hogy végre Zidane kezdőjébe kerülhessen, de mégis megemelt néhány szemöldököt a tény, hogy ezúttal bizalmat szavazott neki Zidane, Mariano kárára.

A csapatok ismerkedéssel kezdték a meccset, de drámai fordulat következett be, amikor Freulert azonnali piros lappal kiállították, miután a játékos letarolta Mendyt a tizenhatos vonala előtt, aki egyébként Viníciustól kapott kiváló labdát. Tobias Stieler úgy ítélte meg, hogy Mendy egyértelmű gólhelyzetben volt az esetnél, más védő pedig már nem avatkozhatott volna közbe, így nem habozott a zuhanyzóba küldeni Freulert. Több játékvezetőt is megkérdeztek az esetről, akik (a magyar stúdióban elhangzottakkal ellentétben) adhatónak ítélték meg a piros lapot. Elmondásuk szerint ezeket az eseteket a VAR nem vizsgálja, a játékvezetőnek a saját megérzésére kell hagyatkoznia, amikor meghozza a döntését. Ha úgy látja, hogy a gólhelyzet nem kérdés, piros lapot ad, ahogy ez most is történt.

Vazquez és Mendy

Eltartott egy ideig, mire a Real Madrid elkezdte kihasználni emberelőnyét, de aztán jöttek a helyzetek. Nacho, Isco és Vinícius is megcélozta a kaput, de nem találtak célt, nem tudták tesztelni Gollini képességeit.

Az első játékrész legnagyobb helyzete a hosszabbítás pillanataiban született, amikor Casemiro fejelt kapura egy szabadrúgás után, de Gollini reflex-mozdulattal védte a brazil fejesét.

A Real Madrid feljebb kapcsolt a második félidő elején, Vinícius előtt adódott is egy nagy lehetőség, ám a brazil a kapu fölé lőtt.

Zidane első cseréje nem sokkal a 60. perc előtt következett be, ekkor Mariano érkezett Vinícius helyére, a blancók így próbáltak utat találni az Atalanta fegyelmezett védelmi vonalán át.

Mariano beállításával azonban nem sok minden változott, így érkezett Hugo Duro és Sergio Arribas Asensio és Isco helyére, hogy még egy kis frissességet adjanak a támadó játéknak az utolsó negyed órára.

Amikor már úgy tűnt, hogy a vendégek az igyekezetük ellenére mindössze egyetlen ponttal távozhatnak Bergamóból, Mendy megragadta az adódó lehetőséget, és egy pazar lövést eresztett meg a tizenhatoson kívülről, ami a vetődő Gollini mellett elsuhanva a kapuban kötött ki. A Real Madrid ezzel nagyon értékes győzelmet aratott, és 1-0-s előnnyel, idegenben lőtt gól birtokában várhatja a nyolcaddöntő visszavágóját.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK