Gasperini: Inkább nem mondok semmit, mert eltiltanak

A nyolcaddöntő első mérkőzését követően az Atalanta vezetőedzője, Piero Gasperini is megtartotta a sajtótájékoztatóját, és ahogy az várható volt, a kiállítás jelentette a fő témát.

„Az Atalantának egy cseppnyi szerencséje sincs.”

„Az ehhez hasonló helyzetek megelőzhetőek lennének a technológiával, azonban így is sorra előfordulnak. Inkább nem is mondok semmit, mert csak eltiltana 2 hónapra az UEFA. Nemrég mondtam valami olyat, ami miatt a Serie A-ban tiltottak el. Nem lehetnek olyan bíróink, akik életükben nem futballoztak, és nem ismerik a különbséget szabálytalanság és szerelés között. Ha pedig nem tudják, akkor keressenek más munkát. Olyan bírókat kell keresni, akik játszották a játékot. Rendelkezésükre áll a technológia, mindenük megvan ahhoz, hogy jó ítéletet hozzanak, de még az ismétlésekkel is rosszul döntenek. ”

"Lehet, hogy amúgy is kikaptunk volna, de legalább hagytak volna minket játszani. Keserűséget érzek amiatt, hogy nem tudtuk azt a meccset játszani, amire annyira vártunk. Az eredménytől függetlenül pozitívum, hogy a Real Madrid ellen játszhattunk a BL-ben. Nem tudom, hogy egyébként mi lett volna az eredmény, de ez az ítélet teljesen megzavart mindent.”

"Teljesen tönkretették a meccset. Tavaly, teljes káoszt követően megváltoztatták a kezezésre vonatkozó szabályt. Most pedig úgy tűnik, mintha minden féle kontaktot ki akarnánk írtani a futballból. Ez a sportág kivégzése lenne."

„Nagyon kevés kockázatot vállaltunk, így nem is engedtünk sok helyzetet. Bosszantó, hogy mégis gólt szereztek. 11 emberrel nagyobb kockázatot vállaltunk volna. Támadó szempontból ez egy felettébb pocsék meccs volt.”

"Akkor is nagyon nehéz meccs lett volna, ha 11-en játszottunk volna 11 ellen. Rendben van, hogy mindenki a hiányzóikról beszél, de ők még így is egy rendkívül erős csapat. Teljesen más meccset képzeltem el. Jól kezdtünk, máshogy kellett volna alakulnia. Nem játszottunk jól, de ez már csak ilyen a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligájában. A játék képe alapján nem vagyok benne biztos, hogy a legigazságosabb eredmény született.”

„Nagyon idegesít, hogy ilyen későn kaptuk a gólt. Majdnem az egész mérkőzésen keresztül tartottuk magunkat. Emberhátrányban alakulhatott volna ez sokkal csúnyábban is. Mendy jobblábas lövése eredményezte a gólt, ami fura, már-már szerencsés mozdulat. Sajnálatos. A cserével próbáltam megerősíteni a védelmet, de néhány perccel a változtatás után jött a gól."

„Figyelembe véve a mérkőzésen történteket, nem olyan rossz eredmény ez az 1-0. Úgy gondolom még mindenképpen van esélyünk a továbbjutásra a visszavágón. Úgy megyünk Madridba, hogy a saját játékunkat akarjuk játszani.”

Forrás: MARCA, FootballItalia
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK