Kérdőjelek a támadósorban a madridi derbi előtt

A sérülések minden csapatrészt sújtottak már a szezon során, most pedig egyértelműen a támadósor összetétele fogja a legnagyobb fejfájást okozni Zinédine Zidanenak az Atlético Madrid elleni derbit megelőzően.

Egy ideális világban Karim Benzema kétségtelenül kellően éles és játékra kész lenne ahhoz, hogy a kezdőben pályára lépve mind a 90 percet végigjátssza, azonban a valóságban ez sajnos közel sem ilyen biztos. Ha az utolsó pillanatban Zidane-nak mégis változtatnia kellene a csapat összetételén, hiába vártak Benzemaval az utolsó utáni pillanatig, rengeteg nehezítő tényező van, amikkel a szakembernek meg kellene birkóznia a kezdősípszóig.

Mariano sérülése tovább szűkíti a választékot

Mariano Díaz sérülése a legfrissebb a nélkülözendőké közül, és habár Zidane idén ritkán vetette be a Lyonban korábban sziporkázó játékost, nagy eséllyel ő kapta volna meg a lehetőséget Benzema posztján.

Luka Jović kölcsönadása az Eintracht Frankfurtnak a jelenlegi helyzetből kifolyólag egyértelműen megfontolatlan döntésnek bizonyult, Zidane-t egyetlen vérbeli középcsatár nélkül hagyva.

benzema-training

Változtatás a rendszerben?

Zidane egyik lehetősége, a benne rejlő Pep Guardiola szabadjára eresztése, és egy valódi csatár nélküli rendszer alkalmazása. Ez Fede Valverde visszasorolását jelentené egy négy emberből álló középpályára, a Rodrygo, Marco Asensio, Isco, és Vinícius Jr. négyesből pedig a legalkalmasabbak mennének a maradék két támadópozícióba.

Ez egy kiváltképp dinamikus támadópáros lehet, egy kibővült középpályával, ami elősegítené a labdabirtoklást, azonban közel sem biztos, hogy hatásos lenne egy Diego Simeone féle védelemi erőddel szemben.

Asensio mint lehetséges áldozat

Asensio teljesítménye több, mint ingadozó a súlyos sérülése óta eltelt időszakban. Már nem tündököl a csillaga olyan szinten, mint azelőtt, azonban Zidane és a csapat Asensioba vetett hite továbbra is megegyezik azzal, mint amikor még benne látták a lehetőséget, hogy átvegye Cristiano Ronaldótól a stafétabotot.

Idén Asensio már a kiegyensúlyozottabbak közé tartozik, már ami a pályára lépéseit illeti, nem pedig a teljesítményét. Ebből kifolyólag az is lehet, hogy Zidane beáldozza őt, és inkább a Rodrygo-Vinícius Jr. páros által kínált sebességgel próbálja felbolygatni az Atleti védelmét.

Asensio képessége leginkább a kreativitásában rejlik, azonban Benzema nélkül nincs sok társa, akit ezzel a kreativitással helyzetbe hozhatna.

Újabb ifjú a Castillaból?

Ez az opció is kézezónfekvő egy olyan edzőnél, aki egykoron még a Castilla padjáról került a Santiago Bernabéuba, még akkor is ha Zidane tehetségkutatói teljesítménye megkérdőjelezhető volt.

Voltak sikertörténetek, mint például Casemiro vagy Lucas Vázquez, azonban olyanokból is akad egy pár, mint Marcos Llorente, Achraf Hakimi, Borja Mayoral vagy éppen Sergio Reguilón, akikkel nem tudott egy hullámhosszra kerülni a francia mester.

Latasa

A bevethető támadók csekély létszáma következtében elképzelhető, hogy Zidane kénytelen lesz a Castillában keresni a megoldást, ahonnan Hugo Duro tűnik a legalkalmasabb jelöltnek az első csapatba kerülésre.

Az elmúlt 3 mérkőzésén háromszor betaláló Juan Miguel Latasa is egy potenciális jelölt lehet Raúl González csapatából, akivel Zidane növelhetné az Atlético-védők gondjainak a számát.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK