Beszámoló: Real Madrid – Elche (2-1): Hátrányból fordítva győzött a Real Madrid

A Real Madrid szurkolói ismét az utolsó percekig izgulhattak, hiszen a blancók egy szögletből született gól után hátrányba kerültek, ám Zidane cseréi után teljesen megváltozott a mérkőzés képe, Karim Benzema duplájának köszönhetően pedig sikerült megfordítani a meccset. Nézzük, mi is történt a találkozón.

Sergio Ramos visszatért térdsérülése után a blancók kezdőjébe, mindjárt egy három védős felállással szembesült, amelyben Varane és Nacho mellett kapta feladatul az Elche góljainak megakadályozását.

A védősor előtt a két oldalon Mendy és Lucas Vázquez, középen pedig Valverde, Casemiro és Isco feladata volt a középpálya uralása, a támadósort ezúttal Vinícius és Benzema alkotta.

Az első játékrész meglehetősen felejthetőre sikerült a Madrid szempontjából, hiszen egyetlen Isco-lövés hárításán kívül nem akadt dolga a vendégek kapusának. Mindkét oldalon volt néhány gyenge próbálkozás, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani a csapatok.

A második játékrész izgalmasabban kezdődött, itt Ramos már a 48. percben földre került a tizenhatoson belül, miután akasztották a karját, és így rántották a földre. Az esetről a MARCA játékvezető-szakértője egyértelműen megállapította, hogy büntetőt ért volna.

Ezt követően az Elche előbb egy nagy helyzetet alakított ki Carillo révén, ám Courtois résen volt. A 61. percben azonban már ő sem segíthetett, amikor egy szögletből érkező beívelésre tökéletesen emelkedett a magasba Dani Calvo, és Varane mellett teljesen tisztán fejelhetett a kapuba. 0-1.

Benzema

A gól után Zidane azonnal hármas cserét hajtott végre. Lement Isco, Valverde és Ramos, és pályára lépett Kroos, Modric és Rodrygo. Ezután azonnal érezhető volt, hogy megváltozott a játék képe. Magabiztosabb lett a játék a középpályán, és támadásban is nagyobb fantázia volt a Real Madrid játékában. A 71. percben Rodrygo beadásáról még lemaradt Casemiro és Vinícius is, azonban két perccel később a blancók megszerezték az egyenlítő találatot. Kroos szöglete után Karim Benzema emelkedett kiválóan, fejesét pedig nem tudta védeni a vendégek kapusa. 1-1.

Ezt követően Hazard állt be Vinícius helyére, a csapat pedig minden erejét mozgósította a vezető gól megszerzése érdekében. Casemiro távoli lövéssel próbálkozott, majd fejjel is célba vette a kaput, de mindkét kísérlete sikertelennek bizonyult. Majd Lucas játszott össze Hazard-ral, ám az utolsó passz már nem sikerült a tizenhatoson belül, így az ígéretes akció végül nem eredményezett gólt. Nacho a tizenhatoson kívülről eresztett meg néhány perccel később életerős lövést, ám a kapus a helyén volt.

Aztán jött a 91. perc, amikor is Karim Benzema Rodrygóval játszott össze, a brazil mellel tette le lövésre a blancók gólkirályának a labdát, aki nem habozott, és óriási bombagólt akasztott az Elche kapujába, úgy, hogy lövése még a kapufát is érintette. A kapusnak esélye sem volt. 1-2!

A hátralévő néhány percben említésre méltó esemény már nem történt, a Real Madrid megszerezte a három pontot.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK