Ugyanaz a szenvedély: az egész futballvilág kiállt a Real Madrid női kapusa mellett

Misa Rodríguez a Liverpool elleni győzelem után posztolt egy képet, melyet aztán később letörölt a nőgyűlőlő kommentek miatt. Erre reagált először Asensio, aztán a csapat több tagja is, majd egy egész mozgalom söpört végig a közösségi médiában.

Ismerjük a közösségi média árnyoldalait, mint például a névtelenül szidalmazás, a féktelen provokáció vagy a gyűlölködés. Ezekből még inkább kijár a profi sportolóknak, hiszen egy gyengébb meccs, egy végzetes hiba és máris megtalálják őket az internet igazságot hozó bátor lovagjai.

Valami hasonló történt kedd este is. A Real Madrid Femenino kapusa, Misa Rodríguez a következő képpel ünnepelte a Real Madrid Liverpool felett aratott győzelmét. Bal oldalon Asensiót láthatjuk, ahogy ünnepli a BL-meccsen szerzett gólját, míg jobb oldalon Misa Rodríguez, aki hasonlóan örült korábban, amikor a női csapat első alkalommal győzte le az Atlético Madridot egy madridi derbin. A képhez csupán annyit írt: "Misma pasión", vagyis ugyanaz a szenvedély.

Misa eredeti posztja, amit később törölt.

Az első gondolatom – emberként és madridistaként egyaránt – az volt, hogy micsoda erő van a képben és ebben a rövid kifejezésben. Rajta van minden, amitől imádni lehet ezt a sportot és a Real Madridot: szenvedély a klub és a győzelem iránt. Naiv gondolat volt ez tőlem. Nem sokkal később ugyanis nőgyülőlö kommentelők nőgyülőlő kommentjei, gyalázkodásai jelentek meg a poszt alatt. Ennek eredményeként pedig Misa inkább törölte a képet. 

Egy nagyon szomorú és sajnos manapság még mindig gyakori jelenség játszódott le néhány óra leforgása alatt. Tehát a világ legnagyobb futballklubjának női játékosa nem oszthatta meg őszinte érzéseit és örömét – pontosabban megoszthatta, csak egy frusztrált férfitábor szerint nem igazán kellett volna, hiszen a nőknek ahhoz sincs joguk, hogy focimeccset nézzenek, nemhogy még játsszák is ezt a sportot. Aztán a férfiak sportjának férfias kapuőrei el is érték eredményüket. A gyűlölködés elérte célját, a kép lekerült. Sok esetben sajnos itt véget is érnek ezek a nagyon nem okés történetek, de szerencsére most nem ez történt.

Másnap jött Marco Asensio és kiposztolta ugyanazt a képet, ugyanazzal a "Misma pasión" szöveggel, és egy kis kiegészítést is írt Misa Rodrígueznek címezve:

"Senki és semmi ne tartson vissza attól, hogy elmond, amit gondolsz".

Aztán a Real Madrid több játékosa ((például Courtois, Vini, Marcelo, Casemiro, Lucas Vázquez), majd más klubok (például a Tottenham, a Frankfurt, a Barcelona) és játékosok, sportolók is kiálltak Misa mellett, és a misma pasiónnal kifejezték, hogy legyen férfi vagy nő az a futballista, ugyanazt a tiszteletet érdemli meg, ugyanúgy büszke lehet arra, hogy focizik és szurkol. Mert minden labdarúgót ugyanaz a szenvedély hajt. 

Igazából azt csinálta a futballközeg, meg az internet népe, ami egy jól működő csapat erőssége: összetartott és kiállt egy társukért, illetve ebben az esetben egy fontos ügy mellett is. Erre pedig csak azt tudom mondani, amit Misa reagált a mai napon: "Teljes szívemből köszönöm".
 

Forrás: Twitter / penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK