Beharangozó: Real Madrid – Chelsea: Megkezdődik a küzdelem a döntőbe jutásért

A 17 mérkőzés óta veretlen Zidane-csapat célja, hogy előnyhöz jusson a Chelsea elleni BL-elődöntő első mérkőzésén.

Az isztambuli döntő 180 percnyi játékra van, miközben a Chelsea az utolsó akadály, amely a Real Madrid útjába került az oda vezető úton. A két csapat ma este a BL elődöntőjének első mérkőzésén feszül egymásnak a Di Stéfanóban. Az FA-kupa döntősével szemben a legapróbb hiba is végzetes lehet, a madridisták maximálisan tisztában vannak azzal, hogy tökéletes koncentrációra lesz szükségük ahhoz, hogy előnnyel forduljanak rá a visszavágóta, amelyet jövő szerdán játszanak a Stamford Bridge-en.

A ma est összecsapás lesz az első alkalom, amikor a Real Madrid és a Chelsea összecsap egymással az európai hadszíntéren. Mindkét csapat kiváló formában várja a ma esti meccset, Zidane fiai 17 mérkőzés óta veretlenek (12 győzelem, 5 döntetlen) úgy, hogy négy találkozón nem kaptak gólt, a Londoniak pedig legutóbbi 22 meccsükön mindössze kétszer kaptak ki (22 győzelem és 5 döntetlen mellett), legutóbbi három meccsükön pedig ellenük sem talált be senki.

Vini, Modric, Benzema

"Nagyon jó teljesítményre lesz szükségünk a továbbjutáshoz" – mondta Zidane a találkozó előtti sajtótájékoztatón. Varane közben arról beszélt, hogy az ellenfél rendkívül veszélyes csapat, amely bármikor képes veszélyt kialakítani, így egységesnek kell lenniük és jól kell védekezniük ellenük. A francia mester keretébe visszakerült Toni Kroos, de ott lesz az az Eden Hazard is, aki korábban az angol együttes játékosa volt. A ma esti lesz a Real Madrid 450. európai kupameccse, a blancók az első csapat, akiknek sikerült elérniük ezt a számot.

A Chelsea nagyszerű BL-idényt tudhat maga mögött, és a Manchester City mellett ők kapták eddig a legkevesebb gólt, szám szerint hármat. Sőt, a vendégek legutóbbi öt idegenbeli meccsüket megnyerték a sorozatban, ráadásul gólt is csak egyszer kaptak mindeközben. (Krasnodar (4-0), Rennes (2-1), Sevilla (4-0), Atlético (1-0), Porto (2-0)).

Thomas Tuchel úgy érkezik meg a találkozóra, hogy a kékek történetében először fordult elő, hogy sorozatban tíz idegenbeli meccsen is veretlenek tudtak maradni (8 győzelem, 2 döntetlen). A blancók tehát komoly tesztnek néznek elébe ezen az elődöntőn, melynek tétje nem más, mint a május 29-es BL-döntő.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK