Forlán: Valverde Barcelona elleni megmozdulása hihetetlen volt

22 éves korára Fede Valverde a Real Madrid keretének fontos tagjává vált. Az egykori kiváló csatár, Diego Forlán a MARCA-nak adott exkluzív interjújában elárulta, mit tanácsolt honfitársának spanyolországi kalandja kezdetekor.

Valverde felemás idényt tudhat magáénak a Real Madridnál, Diego Forlán állítása szerint azonban Karim Benzema Barcelona elleni találata is a fiatal középpályás hihetetlen szerepvállalásának köszönhető, és ez is bizonyítja, mennyit fejlődik játékosként.

Mióta 2018-ban szabályosan berobbant a Real Madrid első csapatába, az uruguayi középpályás Zinédine Zidane egyik kulcsfigurájává nőtte ki magát köszönhetően sokoldalúságának és harcias mentalitásának, melynek ékes bizonyítéka a legutóbbi El Clásico.

Az Enterprise Rent-A-Car nevű céggel karöltve Forlán a MARCA-nak adott exkluzív interjút, melyben beszélt Valverdével való kapcsolatáról és arról is, hogyan segítette fiatal honfitársát Spanyolországban.

„Beszéltünk és most is beszélünk egymással. Nagyon rendes srác. Hihetetlenül fiatal – mindössze 17 éves – volt, amikor a Penarolhoz kerültem, néhány hónappal később pedig megvette a Real. Beszéltünk a klubról és arról, hogy a világ egyik legnagyobb együttesében fog játszani. Amikor a Deportivóban szerepelt kölcsönben, az idény végén kiestek, neki pedig nagyon kemény idénye volt, mert néha játszott, néha nem, és rengeteg találkozót elveszítettek.”

Fede Valverde

„Így hát időnként írtam neki és elmondtam, hogy annyit kell tanulnia a Deportivóban a kölcsönidőszak alatt, amennyit csak tud, és a következő idényt a Real Madriddal töltheti. Ha pedig azt nem, majd az utána következőt. De ő egy tehetséges játékos, akinek kemény munkára volt szüksége ahhoz, hogy tapasztalatot szerezzen La Coruñában. Aztán néhány éven belül, vagy akár az azt követő idényben a világ legjobbjaival játszhatott volna, és most pont ezt teszi.”

„Nem csak a saját posztjáról beszélek, hanem mindegyik játékosra igaz ez a csapatban. A középpályások azért emelkednek ki ebből az összevetésből, mert egy poszton játszanak vele. Úgy vélem, mérkőzésről mérkőzésre fejlődik, évről évre. Ott van például Benzema Barcelona elleni találata; ahogy megkapta a labdát és végigment a pályán, majd passzolt… ahogy hozzá került a labda és a saját térfeléről megindulva végigvezette a pályán, hihetetlen volt.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK