Xabi Alonso: Az a Barcelona elleni vereség pályafutásom legrosszabb estéje volt

A legendás középpályás a Greatest Podcast keretein belül idézte fel Jamie Carraghernek a madridi emlékeit. Bár Xabi nagyon sok szép pillanatra emlékszik, elmesélt egy olyat is, amikor nagyon rosszul érezte magát.

„A Barcelona elleni 5-0-s vereség… Amikor két góllal vezettek, már tudtuk, hogy ha túlságosan előzékenyek vagyunk, akkor kivégeznek minket. Az az 5-0-s vereség a Camp Nou-ban életem legrosszabb estéje volt, amit a futballpályán éltem át. 20 perc után legszívesebben zuhanyozni, majd hazamentem volna.”

„Nagyon fájdalmas volt, ám ugyanakkor elszántságot is adott a folytatáshoz. Abban a pillanatban éreztük, hogy ha továbbra is engedjük őket játszani, akkor a következő idényben sem lesz esélyünk a győzelemre.”

„Azon a nyáron, amikor a Liverpoolhoz csatlakoztam, a Real Madrid is komolyan érdeklődött irántam. A klubok tárgyaltak is egymással, de nagyon elhúzódtak a megbeszélések. Mivel ennyire sokáig tartottak, felmerült bennem a kérdés, hogy tényleg igazán akarnak-e engem. Aztán megérkezett a Liverpool, amely nagyon komoly érdeklődést mutatott. Ahogy ezt éreztem, beszéltem Rafa Benítezzel, valamint Rick Perryvel, akik próbáltak meggyőzni.”

„Éreztem, hogy tényleg akarnak a csapatukba, ez az érzés pedig lenyűgözött, nagyon nagy hatással volt rám. Akkor nemet mondtam a Real Madridnak, tudtam, hogy Liverpoolba kell mennem, mert Rafa meggyőzött.”

„Ismertem a klubot, a várost, de nem tudtam túlságosan sokat róluk. Számomra az volt a legelső új élmény. Nyitottan álltam a költözéshez és a váltáshoz, készen álltam arra, hogy a lehető leggyorsabban tanuljak.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK