Beharangozó: Chelsea – Real Madrid: Előre a döntőért!

Gól nélkül nincs győzelem, de döntő sem! A Stamford Bridge-en dől el a továbbjutás sorsa.

Ismét egy BL-este vár a Real Madridra, ezúttal az idény eddigi legfontosabb mérkőzésével, amely során a Chelsea-vel kell megküzdeni a döntőbe jutásért a Stamford Bridge-en egy 1-1-es első találkozó után, ami az idegenben lőtt gólnak köszönhetően az angol együttes számára jelenthet továbbjutást egy gólnélküli döntetlen esetén. 

Az tehát biztos, hogy Zidane fiainak gólt kell szerezniük a londoniak ellen, erre pedig a 28 gólos Karim Benzema, a hétgólos Casemiro, és a hatgólos Marco Asensio és Vini Jr. jóvoltából meg is van az esély. A brazil középpályás számára egyébként a jelenlegi az eddigi legeredményesebb bajnoki idénye. Mindenesetre a döntőbe jutáshoz nem csak elöl, de védekezésben is komoly teljesítményre lesz szükség, amihez fenn kell tartani a megszokott magabiztosságot és egységességet a hátsó alakzatban, amelyet az idény során tapasztalhattunk, ezt pedig mi sem mutatja jobban, mint az eddigi 20 kapott gól nélkül meccs.

Real Madrid

„A kemény munkánknak és a hitünknek köszönhetően jutottunk el idáig” – mondta Zidane a találkozó előtti sajtótájékoztatón, ahol Toni Kroos képviselte a játékosokat. A német szerint a csapatnak minden esélye megvan arra, hogy bejusson a döntőbe, és ezért mindent meg is fog tenni. A francia mester keretébe visszatért Sergio Ramos, de Ferland Mendy és Valverde is csatlakozott a csapathoz. Hogy melyikük lép pályára ma este, az még kérdéses.

A Chelsea komoly esélyese a Bajnokok Ligája idei kiírásának, és rendkívül kemény ellenfélnek bizonyultak a Madrid számára. Tuchel fiai a sorozat egyik legkeményebb védelmi vonalát alkotják, a Manchester City-vel egyetemben mindössze négy gólt kaptak az aktuális kiírásban. Olivier Giroud (6) és Timo Werner (3) a legeredményesebb játékosaik a BL-ben, a hétvégén pedig egy Fulham elleni 2-0-s győzelemmel melegítettek a ma esti meccsre. 

Thomas Tuchel a meccs előtti sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy az első találkozó eredménye semmiben nem befolyásolta csapata felkészülését, a céljuk pedig egyértelműen a győzelem. A német szakembert Andreas Christensen kísérte el a sajtótájékoztatóra, a védő szerint pedig rendkívül fontos, hogy ellehetetlenítsék a Madrid játékát, labdaszerzés után pedig jó játékkal okozzanak problémát a blancók védőinek.

Amennyiben a Madridnak sikerül kiharcolnia a továbbjutást, a Manchester City ellen lép pályára az isztambuli döntőben.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK