Militão: Ki fogom érdemelni a helyem

A brazil védő a Realmadrid TV munkatársával beszélgetett.

„Remélem, hogy az egész hátralévő karrieremet itt tölthetem. Ez rajtam, és az általam végzett mindennapos kemény munkán is múlik, továbbá azon is, hogy figyeljek oda magamra, ezáltal biztosított legyen, hogy minden megfelelően működjön. Csodálatos lenne megnyerni a BL-t, mindenki erről álmodik. Remélem, hogy többször is megnyerem majd. Mindig pozitívan gondolkodom. Hiszek abban, hogy sikeres lehetek itt, és sok örömet okozhatok a szurkolóknak. Sok trófeát akarok nyerni és történelmet akarok írni a Real Madridnál. Ez az álmom.”

„Kicsit későn kezdtem el futballozni, de annál a klubnál játszottam, ahol édesapám dolgozott. Amikor elmondtam neki, hogy játszani akarok, meglepődött. A gyerekek megkérdezték tőle, hogy jó vagyok-e, ő pedig azt mondta nekik, hogy nem tudja. Engem választottak utoljára, de amikor megkezdődött a meccs, mindenkinek leesett az álla. Innentől kezdve minden vágyam az volt, hogy profi legyek. Sokat tanultam, sokat fejlődtem, és most is minden egyes nap tanulok valamit.”

Militao

„Amikor aláírtam a Real Madridhoz, minden olyan gyorsan történt. Kevesebb mint egy év telt el, és már Madridban voltam, egy álmot éltem meg. Nagyszerű játékosok mellett focizhatok, mindannyian a hőseim. Nagyon boldoggá tesz, hogy a világ legnagyszerűbb klubjában játszhatok.”

„Casemiróval sokat beszélgetünk, rengeteget segít nekem, mivel idősebb nálam. Rodrygo, Vini Jr. és én később érkeztünk a klubhoz, sokat segít nekünk. Ő olyan nekem, mint egy idősebb testvér, mivel a karrierünk hasonlóan alakult. Mindketten São Paulóból jöttünk, a válogatottban is együtt vagyunk, ott is segít nekem mind a pályán, mind azon kívül. Mindig sokat beszélgetünk, olyan, mint egy testvér, tényleg nagy segítség nekem.”

„Ideges volta, amikor debütáltam, de szerintem ez várható volt. Nagyon örültem, hogy lejátszhatom az első meccsemet, egy álmom vált valóra. A családomnak, és mindenkinek szólt, akik látták, hogy milyen boldog vagyok. A pályán kívül visszahúzódó vagyok, nem tudom, mi történik velem, amikor kimegyek a pályára. Nem szeretek veszíteni, nyerni akarok, szerintem ezért is alakulok át teljesen a pályán. Maximálisan a játékra koncentrálok, mindent beleadok a meccseken.”

„Az első idényem a tanulással telt, teljesen új bajnokságba kerültem. Szerintem volt néhány jó meccsem, és sokat tanultam. Szinte azonnal megnyertünk egy trófeát a Real Madridnak egy tizenegyespárbaj után, ami feszült pillanat volt, de nagyszerű érzés és nagy büszkeség volt a győzelem.” (Az Atlético Madrid elleni Spanyol Szuperkupa-döntő, ahol már Militão is a keret tagja volt – a szerk. kieg.)

„Az, hogy a Real Madridban, a világ legjobb klubjában vagyok, nyomással jár, de ez jó dolog, élvezem. Itt van Varane és Ramos, akik olyan sokat nyertek már együtt. Van egy olyan fajta nyomás is, ami kemény munkára sarkall, de amúgy is ezt teszem, szóval… Minden egyes meccsen, edzésen meg kell mutatnom, hogy mit tudok. Lassan, de biztosan ki fogom érdemelni a helyem és a többi játékos tiszteletét.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK