Egytől egyig: Real Madrid – Villarreal (2-1)

A bajnoki cím sorsáról döntő utolsó fordulóban halvány reményünk volt az elsőség megszerzésére, amihez hol közelebb kerültünk, hol távolodtunk tőle, de összességében legalább azt elmondhatjuk, hogy a három pontot sikerült bezsebelni, így nem tálcán nyújtottuk oda a bajnoki címet, hanem a városi riválisnak is győznie kellett. Nem kétséges, hogy a nyáron lesz jövés-menés, átalakul egy kicsit a csapat, azonban előbb még egy kicsit térjünk vissza a tegnapira és vegyük át szokás szerint egy tízes skálán a látottakat, szigorúan szubjektíven.

Csapatok

Real Madrid (6)
Valójában ténylegesen azt lehet dicsérni a tegnapi napról, hogy a srácok nem adták fel, és küzdöttek, aminek meglett az eredménye. Azonban nem szabad elmenni a tény mellett, hogy a találkozó nagy részében halvány volt a mutatott játék. Lassú, körülményes labdakihozatalok, tétlenkedés a kapu előterében, és a befejezési kísérletek is siralmasak voltak. Szintén a kapu előtti dekoncentráltságra utal, hogy 14 kísérletből 4 talált kaput, igaz, abból 2 gól lett, méghozzá elég csinos találatok sikeredtek, mégis ezt a meccset jóval korábban el lehetett volna dönteni a ziccereinkből.

Villarreal (5)
Ahhoz képest, hogy számukra is volt tétje a dolognak, az egy talált gólon kívül nem igazán kerültek komoly gólhelyzetbe, csak egyszer késztették védésre kapusunkat ezen kívül. A középpályán hiába játszották át magabiztosan a labdát, a kapu előtt elfogyott a tudomány, hol egy rossz passz, hol egy labdakezelési hiba miatt, leginkább a gólszerzőt, a végig agilisan játszó 18 éves Yeremi Pinót lehet kiemelni a csapatból, aki az idény végére kiharcolta magának a helyet a csapatban.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Rodrygo (8)
A spanyolok Modrićnak adták a címet, és különösebben nem lehetne ezzel sem vitatkozni, hiszen nem először nyújtja a középpályáról a legjobb teljesítményt a veterán horvát, ugyanakkor nálam a „fia” söpörte be a címet. Ugyanis a beállásával sokkal több élet költözött a támadósorba, remekül tartotta végig nyomás alatt a védőket, gyorsan és okosan játszott, ami nem igazán jellemző a hasonló poszton szereplő játékosainkra. Kétszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe Benzemát, ebből az egyik be is ment. Én jóval meghatározóbb szerepet szánnék neki jövőre.

210523_rodrygo

Thibaut Courtois (-)
A gólnál ziccerben volt az ellenfél, épp csak bele tudott piszkálni a labdába. Egyébként egyszer kellett még védenie, sok munkára nem volt késztetve, így nehéz lenne neki reális osztályzatot adni.

Álvaro Odriozola (6,5)
Bár ő volt ott a kapott gólnál, aki mellett belekaptak a labdába, nem lenne fair őt okolni, hiszen két ember jutott neki üresen. Egyébként meg jó látni, hogy szépen lassan az idény végére lehetőséghez jutott, így az önbizalom is kezdett helyreállni, amivel együtt a forma is rendeződött. Én amondó vagyok, hogy érdemes továbbra is számolni vele a keretben. Jól futott el a szélen, agilis volt az ellenfél térfelén, és jól játszott össze a társakkal.

Raphaël Varane (3)
Fogalmam sincs, hogy minek kellett megbontani a remekül működő Militao – Nacho kettőst Varane kedvéért, aki nem is bizonyította a döntés helyességét. A kapott gólnál végignézte a mellőle bepöttyintett labdát, nagyon dekoncentrált volt a teljes mérkőzés során.

Éder Militão (5)
Jobb volt valamivel, mint a kollégája, néhány fontos mentése volt és a kapu előtt is akadt lehetősége. Azonban Varane mellett nem tűnt annyira stabilnak, mint általában, a kapott gólnál például ő is elvesztette az emberét.

Miguel Gutiérrez (6,5)
Számomra ez a srác folyamatosan bizonyítja, hogy helye van a következő szezonban a felnőtt keretben is. Minden tiszteletem Marcelóé, és meg kell neki köszönni azt, amit a klubunkért tett, de ne a múltban éljünk, hanem nézzünk előre. Alig bírták tőle szabályosan elvenni a labdát, akárcsak Odriozola ő is lendületes volt, hasznos az összjátékot tekintve.

210523_miguel

Casemiro (5,5)
Felejthető teljesítmény volt ez a braziltól, egyedül a lesgólnál beadott labdáját lehet dicsérni, meg volt egy fejese a kapus kezébe, egyébként semmi érdemlegeset nem mutatott a számomra. Az, hogy mennyire képes stabilizálni általában a középpályás védekezést vitathatatlan. A kérdés inkább az, hogy mennyit vesz el a szerepe a támadójátékból adott esetben, mindamellett, hogy a góllövőlistán előkelő helyen van ugyan, de leginkább a pontrúgás utáni fejesei okán. Összjátékot nézve nálam a tavalyi Casemiro meghatározóbb tudott lenni.

>>> A brazil játékos gondolatait itt olvashatod! <<<

Fede Valverde (5,5)
A tőle megszokott robbanékonysággal vetette bele magát a meccsbe, mégis ez egy sokkal csendesebb 90 perc volt tőle, mint azt vártam volna, egyszerűen beleszürkült a meccsbe. Ennek ellenére továbbra is az lenne a cél, hogy ő stabil embere legyen ennek a középpályának, és igazából ebben az idényben is nagyrészt végig kellett volna játszania a mérkőzéseit, amikor lehetett.

Luka Modrić (8)
Még mindig jó az öreg a háznál. Jövőre valószínűleg az utolsó szezon következik nálunk, hatalmas űrt fog hagyni a horvát játékmester. Ugyan fog rajta a kor, mégis amit fizikálisan veszít, azt szívből valahogy mégis pótolja. Ezúttal is fáradhatatlan volt, támadásban a Real egyik legmeghatározóbb teljesítményét nyújtotta tegnap. Győztes gólt szerzett, három lövéssel, három kulcspasszal zárt.

210523_modric

Marco Asensio (2)
Nem tudom mi járt a fejében meccs előtt, de elég nagy összegben mernék fogadni arra, hogy néhány jobb fizikummal rendelkező olvasónk simán tudott volna többet tenni ezen a meccsen, mint amire a spanyol képes volt. A frissen felmosott padló is nagyobb veszélyt rejt magában.

Vini Jr. (2)
Ő a másik fele. Folyamatos határozatlanság a kapu előtt, a helyzetei kb. olyanok voltak, mint a megfogható hazaadások. Nálam nem bizonyítja azt, hogy helye lenne, lehetne a Real Madrid kezdőjében jövőre, ha komoly terveink vannak, akkor ő kiegészítőemberként lehetne hasznos, vagy kapjon egy év kölcsönt valahol, ahol összeszedi magát, mert így csak a (többnyire jogos) kritikákat fogja kapni.

Karim Benzema (7,5)
A kihagyott helyzeteket meg tudom neki bocsátani annak fényében, hogy a végén előbb gyönyörűen tekert a léc alá, majd okosan találta meg Modrićot a tizenhatoson belül. A sokat szidott francia azért csak egyedül vitte a szezonban a támadójátékunkat, csak visszaküzdötte magát a válogatott keretbe, és Courtois mellett kulcsjátékosa volt a Real Madridnak ebben a szezonban. Ezúttal sem rajta múlott, ezt el lehet mondani. Jövőre is így tovább, azonban némi tehermentesítés nem ártana neki a gólok terén.

210523_benz

Cserejátékosok

Isco (2)
Asensio szakállat növesztett az 56. percben, és visszajött a pályára. Lapozzunk.

Nacho (6)
Én nagyon sajnálom, hogy nem kezdhetett, Rodrygo után ő volt a második legjobb cserénk.

Marcelo (5,5)
Sokat nem tudott hozzáadni a meccshez, igaz, nagyobb hibája sem volt. Ha nem folytatja nálunk, a személyisége miatt hiányozni fog, a múltja miatt örökké hálásak leszünk, de a játéka miatt racionális döntés volna az elengedése.

Mariano (2)
Ismét lövése sem volt arról, hogy milyen rendezvényen van.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (5)
A megítélése, a megosztottsága egy külön cikket megér, hiszen személyét tekintve nagyon megoszlanak a vélemények, hogy tud-e ebből a Realból ő még valamit építeni, vagy lejárt az ideje. Szép teljesítmény-e ez a sérülések mellett, vagy maradt még azért ebben az idényben több? Ebben a meccsben mindenképp több volt. Nacho kivétele a védelemből hiba volt, ahogy az is, hogy Rodrygo nem kezdhetett. Továbbra is túlságosan egysíkú és lassú számomra a támadójátékunk, illetve hiányolom azokat a taktikai finomságokat, amelyek meccseket képesek adott esetben eldönteni. Meglátjuk hogyan tovább, bármi is lesz, nyáron komoly átalakítások szükségesek majd a keretben.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK