Tomás Roncero: Ezért távozott Zidane

Az AS talán legfanatikusabb madridista újságírója a francia szakember távozása mögötti okokat feszegette.

Január óta teljesen kiábrándította őt a sajtó irányából, de leginkább a klubon belülről érkező kritika. Belső emberek kezdték el kiszivárogtatni a lehetséges utódai nevét, amennyiben távozna az Alcoyano elleni 2-1-es vereség, vagy a Levante elleni 2-1-es bajnoki fiaskó után. Ez utóbbi volt az az eredmény, amely 10 pontnyi távolságba taszította a csapatot az Atlético Madrid mögé, ez pedig akkor ledolgozhatatlan hátránynak tűnt.Bár az igaz, hogy a klub legmagasabb szintjén ülők azt hangoztatták, hogy ők soha nem nyúlnának Zidane-hoz, a francia szakember büszkeségét már megsértették. Zidane pozitív koronavírus-tesztet produkált, és tíz napot töltött gondolkodással, mielőtt parázs hangulatú sajtótájékoztatót tartott az Huesca elleni találkozót megelőzően. „Ez a csapat tavaly megnyerte a La Ligát. Nem 10 évvel ezelőtt, hanem tavaly, éppen ezért megérdemelnek egy kis tiszteletet. Végezzétek ti is a munkátokat, de közben tiszteljétek is meg az itt dolgozó embereket.”

Zidane

Telt-múlt az idő, a csapat csodás módon vágott vissza a kritikusoknak, mind a BL-ben (egy nagyszerű, Liverpool elleni párharccal), mind pedig a bajnokságban a közvetlen riválisai ellen (döntetlen az Atlético ellen a Wandában, győzelem a Barcelona ellen a Di Stéfanóban), egyértelművé téve, hogy még messze nem dobták be a törölközőt.

Aztán elérkezett a Chelsea elleni elődöntő, jelen esetben a fontosabb a londoni visszavágó. Zizou három olyan játékost is pályára küldött, akiknek a fizikai állapota kétséges volt. A kiesés általános frusztrációhoz vezetett a szurkolók között, amelyet a médián és a klub berkein belüli, Zidane-nal szembeni kritika csak megerősített. Ez volt az a pillanat, amely az utolsó szeg volt ebben a koporsóban.

Ahogy a Jugones arról beszámolt, Zidane és Florentino Pérez személyesen is találkoztak szerda este, nagyjából két órán át beszélgettek. Pérez, Zidane klubon belüli legnagyobb támogatója szerette volna meggyőzni a franciát arról, hogy maradjon, de Zidane már meghozta a döntését, függetlenül attól, hogy mi történt a bajnokság utolsó fordulójában. „Távozom.” A Jugones szerint Zidane legnagyobb problémája az volt, hogy nem érezte a klub támogatását. És itt nem Florentino Pérezre gondolt.

Zidane

Azóta az AS is megerősítette ezt az információt, de hozzá is tud tenni valamit. Órákkal a londoni BL-elődöntő után tudta meg Zidane, hogy milyen kritikus hangok vannak vele szemben a klubon belül, és ez vezetett odáig, hogy a hozzá legközelebb állóknak elmondja, most lett elege.

Hogy megkímélje a játékosait, és elkerülje a negatív hangulatot, ami kihathat a játékra, az idény végéig kizárólag családja, és az edzői stáb legbizalmasabb tagjai tudtak arról, hogy mi fog következni. A klubvezetők sejthették, ám szerdán délutánig nem tudták biztosan, hogy a francia távozni fog.

Zidane még mindig érzi a szurkolók szeretetét, de úgy hiszi, hogy a klub nem kelt a védelmére, amikor a dolgok rosszul alakultak, különösen a BL-kiesést követően. És ez volt Zidane második gyors távozásának kezdete. A történelem megismételte önmagát…

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK