Lucas Vázquez: Folytatódik az álmom

A szerződéshosszabbítása után Lucas Vázquez a klub hivatalos oldalának munkatársával beszélgetett.

„Hihetetlenül büszke vagyok, nagyon különleges dolog ez a szerződéshosszabbítás. Az álmom folytatódik itt, az otthonomban, ami a részemmé vált. Az ember mindig nagy dolgokról álmodik, de ahhoz, hogy elérd őket, menni kell előre. Nagyon boldog vagyok, hogy megújítottam a szerződésemet, és 2024-ig a Real Madrid játékosa lehetek.”

„Egy olyan játékos vagyok, aki a Real Madrid értékei szerint nőtt fel, ez pedig engem és a családomat is boldoggá teszi. Nagyon büszke vagyok, ez most egy hatalmas felelősség. A Rela Madridnak van néhány nagyon jól megalapozott értéke: kemény munka, tisztelet, alázat… Ezek vitán felül állnak az életben és a labdarúgásban is. 240 meccsen léptem pályára, de harcolni fogok, hogy ezt tovább növeljem. Amikor csatlakoztam a klubhoz, el sem tudtam képzelni, hogy idáig jutok. Nagyon elégedett vagyok mindennel, amit megtapasztalhattam, amiért dolgoztam, amit tanultam, és minden percét élveztem a csapattársaimmal töltött időnek.”

Lucas Vázquez

„Az egész életem a futballról szót. A különleges emlékek nélkül arról az időszakról, amikor elkezdtem játszani Curtisszel, a testvéremmel, a családommal és a barátaimmal, valószínűleg nem tartanék itt. Emlékszem, amikor gólt szereztem egy futsal tornán, a magasba emeltem a mezemet, és Raúl meze volt alatta. Szívesen másoltam a madridi játékosok gólörömeit.”

„Amikor először betettem a lában a Real Madrid Citybe, a szüleimmel és a testvéremmel érkeztem, és láttuk, hogy mennyire egyben van az egész. Minden egyes szeglete a futballról szólt. Nagyon jó lehetőség volt előttem, hogy azzá váljak, aki vagyok. Mindenért nagyon hálás vagyok a Real Madridnak.”

„A Tizenegyedik megnyerése előtt nagyon magabiztos voltam, egyetlen pillanatig sem gondoltam arra, hogy kihagyom a büntetőt, csak arra koncentráltam, hogy segítsem a csapatot azzal, hogy belövöm. Istennek hála sikerült is. Kivételes pillanat volt ez a karrieremben, az első BL-címem a Real Madriddal az első idényemben.”

„Emlékszem, hogy miután a társainkkal megünnepeltük a győzelmet, a családjaink is lejöttek a pályára, odamentem a feleségemhez és a testvéremhez, és ölelkeztünk. Amint egy kicsit lazítottunk a szorításon, mindhárman elkezdtünk sírni. Történelmet írtunk azzal, hogy háromszor egymás után megnyertük a Bajnokok Ligáját. Ez egy olyan eredmény, ami a mai napig nem kapta meg a neki járó elismerést, és biztos vagyok benne, hogy néhány év múltán visszatekintünk, és azt fogjuk mondani: ’Elképesztő dolgot vittünk véghez!’”

„Támadóként olyan játékos vagyok, aki keresi a kapcsolatot a társaival, és keresi a legjobb lehetőségeket. Szélső védőként próbálom olvasni a játékot, miközben tudom, hogy ott nem tehetem meg ugyanazt, mint szélsőként. A legfontosabb a futballban az, hogy ott legyél a pályán, segítsd a csapatot, akár védőként, akár támadóként.”

„A legtöbbször azt tanácsolják nekem, hogy legyek bátor, sose bánjak meg semmit, de mindenekelőtt élvezzem a mindennapi életet. A futball nagyon különleges dolog, ha képes vagy élvezni, akkor lenyűgöző. A futballkarrieremre az életem egy olyan szakaszaként tekintek, mely során mindent bele kell adnom, hogy minden egyes nap egyre jobbá váljak, és hiszek abban, hogy ha vigyázok magamra, keményen dolgozom és minden nap tanulok valamit, akkor az pont ezt szolgálja. Ezért is fogom ezt tenni a visszavonulásom pillanatáig.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK