Karim Benzema: Melyik klub ne akarná leigazolni Mbappét?

A francia csatár a clairefontaine-i edzőtáborból adott interjú alatt mindvégig sugárzó arccal ült a képernyő előtt, semmilyen témától nem zárkózott el. Számba vette a Real Madrid idei, kupák nélküli szezonját, visszatérését a válogatottba, beszámolt az Mbappéval való különleges kapcsolatáról, a csapattársak fogadtatásáról, értékelte Ancelotti vissztérését, illetőleg Zidane távozását. Most az az álma, hogy első alkalommal magasba emelhesse az Európa-bajnoki elsőségért járó trófeát.

Egy valóra vált álom visszatérni a válogatottba, azonban most az új álom, megnyerni az Európa-bajnokságot.

Ebben a pillanatban a földkerekség legboldogabb emberének tűnsz…

Persze, mert az is vagyok. A családom és a labdarúgás az én két örömforrásom. Boldog vagyok, hogy a Real Madridban játszhatok, és most a válogatottba való visszatérésem okán, hogy részese lehetek az Európa-bajnokságnak, örömittas, büszke és győzelemre éhes is.

Milyen emlékkép ugrott be elsőként, mikor Deschamps szájából elhangzott a te neved is?

Minden olyan gyorsan történt. A boldogság és a büszkeség járt át. Apránként emésztettem meg a történteket, és megannyi emlék villant az agyamba.

Az edzéseken érzed a francia csapatban rejlő lehetőségeket? Nyilvánvaló, hogy miért tartanak titeket a legesélyesebbnek?

A csapat hihetetlenül erős, legyen szó bármely egységéről: a kaputól a középpályán át egészen a csatársorig… Itt vannak a világ legjobb klubjainak játékosai. Az esélyek latolgatása inkább a külső szemlélők számára érdekes. Tisztában vagyunk a képességeinkkel, de ennek bizonyságát is kell adnunk.

Milyen volt az első edzés? Hogyan fogadtak?

Természetesen különleges volt. De inkább arra koncentrálok, hogy mi történik a pályán, megpróbálom élvezni a játékot, úgy, ahogy Madridban, és igyekszem hozzájárulni a csapat jó teljesítményéhez.

A francia és német válogatott keresztezi egymás útját a csoportmérkőzések során, így Toni Kroosszal is szemben találhatod magad. Ez legutóbb a 2014-es világbajnokság nyolcaddöntőjében esett meg, ahol vereséget szenvedtetek. Él benned bosszúvágy?

Ugyan, nem akarok én revansot venni. Azóta sok minden történt, sok idő eltelt. Megnyertük a világbajnokságot, az Európa-bajnokság döntőjébe jutottunk… Csak élvezni szeretném a játékot és megnyerni a mérkőzést. Természetes, hogy egészen más lesz ellenfélként találkozni Tonival, hiszen megszoktam a vele való közös játékot, rengeteg labdát kapok tőle.

Mit gondolsz Alaba leigazolásáról?

Ő egy kiváló játékos, aki 8-9 évig játszott a Bayernben, számtalan címet nyert. Azt hiszem, remek erősítés.

Mit éreztél a Wels elleni visszatérésed alkalmával?

Jó mérkőzés volt. Hat év telt el az utolsó válogatottságom óta, szóval nagyon boldog voltam, hogy pályára léphettem. Kihagytam egy tizenegyest, a találkozó is egy barátságos meccs volt, szóval folytatom az edzéseken megkezdett munkát. Voltak lehetőségeim, de Ward, a kapus kiváló formában védett. Mindvégig jól éreztem magam a pálya bármely területén: a középmezőnyben, a labdakihozataloknál és a tizenhatoson belül is. Végül 3-0-ra nyertünk. Ha barátságos mérkőzés is volt, fontos volt számunkra, hogy győzelemmel indítsunk.

Mely válogatottak számítanak esélyesnek?

Nem hiszem, hogy a modern futballban lenne értelme esélyesebb csapatokról beszélgetni. Bármely csapat képes lehet a győzelemre, hiszen kiegyenlített a mezőny. Egy dolgot tehetünk, bízunk önmagunkban és a pályán demonstráljuk, hogy mi vagyunk a legjobbak.

A ti csoportotok igen erősnek tűnik, szinte már „halálcsoport”…

Tény és való, hogy erős ellenfeleink vannak, de nincsenek könnyű csoportok. Ami a különbséget jelenti, az a nemzetiség, az ebből fakadó különbségek azonban a pályán már nem mutatkoznak meg. Mindegyik ellenfelünk kemény. És igaz, hogy a Portugália elleni mérkőzés kivételes lesz, ahol Cristianóval és Pepével kell farkasszemet néznem.

Mit gondolsz, a Madrid képes lesz a Covid okozta körülmények ellenére is egy ütőképes csapat felállítására a következő idényre?

Ha az elmúlt szezont nézzük, elmondhatjuk, hogy az utolsó napig harcban álltunk a bajnoki elsőségért. Kevésen múlott, hogy nem sikerült megnyerni. Eljutottunk a Bajnokok-Ligája elődöntőjéig, ahol végül kikaptunk a sorozat végső győztesétől. Közel hatvan sérülésünk volt, ami miatt soha nem lehetett teljes a csapat, ez pedig merőben megnehezítette a dolgunkat. Ha a klub úgy ítéli meg, hogy erősíteni szükséges, megteheti, de mi évről évre azért dolgozunk – s ez a legfőbb cél -, hogy címeket nyerjünk, javuljon a teljesítményünk. A jelenlegi keret is képes címeket nyerni.

Az Európa-bajnokság megnyerése egy álom lenne, kiváltképp a Real Madrid idei szezonja után…

Önmagában már a részvételem egy álom megvalósulása. A legfontosabb mégis, hogy a legmesszebbre jussunk. A visszatérés is boldogsággal töltött el, de most mindent bele kell adnom, hogy Európa-bajnokként zárhassuk ezt a tornát.

Ancelotti sokat vár tőled. Mit szólsz a visszatéréséhez?

Ez egy igazán jó hír mind a játékosoknak, mind a szurkolóknak, hiszen jól ismerjük egymást. Ő egy kivételes edző. Tetszenek a játékról alkotott elképzelései, az, ahogyan futballt látja, ahogy az embereket és a csapatot irányítja. És persze mindig minden trófeát szeretne megnyerni.

Zidane egy fontos személy a karrieredben és most távozott. Sejtettél valamit? Mit gondolsz a történtekről?

Természetesen mindenkit meglepett a döntése, nemcsak engem. És igaz, velem mindig úgy bánt, mintha az öccse lennék. Ezer éve ismerem, rengeteg támogatás, segítséget kaptam tőle a pályán és azon kívül is. Mindannyiunk számára nehéz megemészteni a távozását, de most van egy új edzőnk, akivel megpróbálunk sikeresek lenni.

Mit gondolsz arról, hogy Ramos kimaradt a spanyol válogatott keretéből? Beszéltél vele? Talán jobb is így, hiszen nem találhatjátok szemben magatokat a másikkal…

Mikor meghallottam, hogy nincs a keretben, arra gondoltam: „Sergio a barátom, ő a mi kapitányunk.” Csalódottságot éreztem, amiért nem lehet a válogatottjával.

Szeretnél Mbappéval játszani? Milyen ember játékosként és a pályán kívül?

Kylian egy fiatal labdarúgó, játékosként kivételes képességekkel rendelkezik, magas minőséget képvisel és egyébként meg jó srác. Természetesen, szívesen látnám a Real Madrid mezében, de melyik csapat ne akarná őt leigazolni. Egyelőre a szerződése a PSG-hez köti. Majd meglátjuk, hogyan dönt a jövőjéről. A mi elsődleges célunk jelenleg az Európa-bajnokság megnyerése.

Szívesen találkoznál az Európa-bajnokság döntőjében Spanyolországgal?

Miért is ne? A célunk, hogy mérkőzésről mérkőzésre haladva végül a döntőbe jussunk. Spanyolországnak remek csapata van, remélhetőleg ők is eljutnak a döntőig.

Mit adott neked a Real Madrid? Gyakran emlegeted, hogy ez a legjobb dolog, ami veled történhetett.

Mindig azt mondtam és mondom, hogy a Real Madrid a világ legjobb klubja. A játékosok cserélődhetnek, távozhatnak, de a Madrid az Madrid marad. Tényleg a világ legjobb klubja. Ez a legmagasabb szint. Tudom, hogy időről időre többet várnak tőlem, tudom, hogy többet kell mutatnom, épp ezért remélem, hogy még sok trófeát nyerhetek ezzel a csapattal. Mindig is hálás leszek a klubnak, hiszen gyakorlatilag gyerekként, 21 esztendősen leigazoltak. Azóta rengeteg tapasztalatot szereztem, számtalan címet nyertem, hihetetlen minden egyes ott eltöltött nap. Minden bajnoki cím, minden Bajnokok-Ligája győzelem egy álom.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Manchester City elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. Kezdőcsapat 13. Lunin2. Carvajal22.…