Sergio Ramos: Még visszatérek

A Real Madrid legendás kapitányától búcsúzott Valdebebasban. Az eseményen a játékos mellett Florentino Pérez mondott beszédet.

A Real Madrid City adott otthont a klublegenda Sergio Ramos búcsúztatójának. A spanyol védő 671 tétmeccs és 101 lőtt gól után hagyta el a Real Madridot. A ceremónia, amelyen a klub igazgatótanácsának tagjai is részt vettek, egy érzelmes videó vetítésével kezdődött, amely Ramos madridi karrierjét mutatta be. Ezt követően Florentino Pérez mondott beszédet, mely során dicsérő szavakkal illette a búcsúzó játékost.

„Klubunk történetének egyik legnagyszerűbb karrierje van mögötted. Hosszú éveken át voltál példakép a szurkolóink számára, és kétségkívül a Real Madrid egyik legnagyobb legendája vagy. Köszönünk mindent, amit ezért a klubért tettél, és köszönjük, hogy küzdöttél ezért a címerért, hogy szívedet és lelkedet is kitetted a pályára minden egyes meccsen, és mindig a végsőkig harcoltál.”

„Játékosként jobbá váltál az itt töltött időszakod alatt, éveken át voltál ikonikus kapitány ezeken a pályákon, ahol minden futballszerető ember tiszteletét és szeretetét kiérdemelted. A madridista szívekben örökké lesz helyed. A szurkolóink mindig úgy fognak emlékezni rád, mint aki soha nem adja fel.”

Pérez

„Nagyon nehéz elérni azt, amit te elértél a Real Madridban: 4 BL-cím (sorozatban 3), 4 klubvilágbajnokság, 3 UEFA-Szuperkupa, 5 bajnoki cím, 2 Király-kupa és 4 Spanyol Szuperkupa. Ez a 22 trófea azt jelenti, hogy tiszteletbeli elnökünk, Gento után csapattársaddal, Marcelóval minden idők legtöbb címmel rendelkező madridistái vagytok.”

„A madridisták számára a világ minden táján az az ember maradsz, aki megnyerte nekünk a Tizediket. Amit a lisszaboni mérkőzés 93. percében tettél, az mindig ikonikus pillanat marad. A statisztikákon túl minidig egy leszel a nagyszerű kapitányaink közül, és nem kérdés, hogy az egyik legkedveltebb. Mindent köszönünk neked, amit képviseltél, amit a klubunk örökségéhez hozzátettél, és hogy te is kivetted a részed abból, hogy a Real Madrid nevét még inkább szeretet övezze a világ minden táján.”

„A mai egy nem könnyű nap, mivel ezen időszak alatt igazán különleges voltál számomra, és mert te és én együtt szenvedtünk, harcoltunk, örültünk és együtt éltük át klubunk történetének legutóbbi sikeres időszakát. Mindenekelőtt szeretném, ha boldog lennél a szeretteid körében, függetlenül attól, hogy merre visz az utad, és tudnod kell, hogy ez mindig az otthonod lesz. Biztosak vagyunk benne, hogy egy olyan legenda mint te, mindig nagyszerű nagykövete lesz a Real Madridnak.”

Sergio Ramos:
„Testvéreim és szüleim támogatása mellett, 19 évesen csatlakoztam a klubhoz. Még csak gyerek voltam, és Istennek hála mostanra lett egy csodálatos családom, a feleségemmel és négy gyermekemmel. Szerencsés vagyok, hogy elmondhatom, hogy egy igazán összetartó család voltunk, amikor megérkeztem, és most egy olyan nagyszerű családdal távozom, akik mindig támogattak és ott voltak nekem.”

„Egy ilyen dologra nem lehet felkészülni, de most eljött az ideje, hogy elbúcsúzzak a Real Madridtól. Mindenkinek köszönöm a megértést és a tiszteletet: a klubnak, az elnöknek a szeretetét, az egész stábnak, akik olyanok nekem, mint egy család, az edzőknek… Lehetetlen nem elérzékenyülni, hiszen hosszú éveket töltöttem el itt.”

Sergio Ramos

„A szurkolóknak is szeretnék köszönetet mondani, hiszen azóta mögöttem állnak, hogy csatlakoztam a klubhoz. Szerettem volna elköszönni tőlük a stadionban. Köszönöm a Real Madridnak. Mindig a szívemben hordozlak benneteket. Ez egy kivételes és csodálatos időszak vége, és nem hiszem, hogy bármi hasonlót meg fogok tapasztalni, mint amit itt megtapasztalhattam. Ez nem egy búcsú, hanem inkább egy viszlát, hiszen előbb vagy utóbb, de visszatérek.”

Az esemény végén Florentino Pérez elnök megajándékozta Sergio Ramost a klub arany és gyémánt kitűzőjével, majd következett a fotózás a Ramos nevéhez köthető 22 trófea társaságában.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK