Vallejo: Megtanultam, hogy hogyan kíméljem magam

Másfél év Granadánál töltött kölcsönjáték után Jesús Vallejo már egy másik játékos. A védő ismét élvezi a játékot a Real Madridnál töltött nehéz időszak és egy csalódást keltő, Wolwerhamptonnál kölcsönben töltött idény után. Az andalúz együttesnél mutatott magabiztos teljesítménye azt eredményezte, hogy behívót kapott a spanyol olimpiai válogatottba, ahol jelenleg is készül a tornára. Korábban sérülések is akadályozták a fejlődését, azonban az elmúlt 18 hónapban összesen 5 mérkőzést kellett kihagynia a Granadában.

„Egyértelmű, hogy ha a válogatotthoz csatlakozol, akkor megpróbálsz hozzátenni valamit, tudva azt, hogy ha jól szerepeltek, az visszahat majd rád is. Tapasztaltam már ilyet, amikor a Real Zaragoza játékosa voltam, jól szerepeltem a nemzeti csapatban, és leigazolt a Real Madrid. Aztán kölcsönbe kerültem az Eintracht Frankfurt együtteséhez, jó munkát végeztünk az U21-es csapattal is, majd a következő idényben már a Madridnál voltam. A nyári tornák a válogatottakkal mindig jó élménynek bizonyultak, remélem, hogy most sem lesz másképp.”

„A kevés sérülés talán annak is köszönhető, hogy az edzővel megtanultuk, hogy mikor van szükség intenzív játékra és mikor kell nyugodtnak maradni. Megtanultam, hogy hogyan kíméljem magam az edzéseken, és hogyan álljak készen a mérkőzésekre. Annak érdekében, hogy a megfelelő energiaszinten érkezzek meg a meccsekre, az edzésen úgy tudok felkészülni, hogy nem szakadok meg. Az, hogy élvezem a társaimmal a mindennapi munkát, kulcsfontosságúnak bizonyult abban, hogy mindez természetessé váljon.”

„Az, hogy az edző rendelkezésére tudsz állni, és ha még több sorozatban kell helytállni, kulcsfontosságú, mivel így végül játszani fogsz. Európa-liga, bajnokság, Király-kupa… Az edző sokat rotált, és azzal, hogy bevetésre kész vagy, jól teljesítesz, meg fogod kapni a lehetőséget. Velem is ez történt, most pedig nagyon elégedett vagyok az elmúlt másfél évben mutatott teljesítményemmel.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK